Velenjska plaža - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopna plaža in pozitivni obeti za prihodnost.

Velenjsko jezero, dolgo 1,4 km, široko 1,3 km in globoko 64 m, je največje v dolini in med večjimi v Sloveniji. Mestna občina Velenje je v zadnjih letih ob njem uredila južno obalo, poimenovano Velenjska plaža. Plaža, ki je bila že večkrat razglašena za naj slovensko naravno kopališče, ima urejene sanitarije, reševalce iz vode in amfibijski stol BluBeach, ki gibalno oviranim kopalcem omogoča lažje premikanje po plaži in kopanje.

Dostopno parkiriščeDostop do kopališča je mogoč z avtomobilom, a parkirišče za invalide ni označeno, saj je po tleh zbit makadam. Je pa to zelo prostorno in se nahaja na vseh straneh kopališča.
Dostopen vhodPlaža je lepo dostopna, ima sicer nekaj klanca, a je ta obvladljiv, še posebej položna je pot na desni strani, ki je tudi bolj priporočena, saj ima prva pot na koncu kamnite bloke.
Prilagojene sanitarijeSanitarije so prilagojene in se nahajajo na osrednjem delu kopališča.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaPlaža ima urejen vstop v vodo z amfibijskim stolom Zavoda Brez ovir BluBeach. Ta omogoča enostavno gibanje tudi po priobalnem terenu.
Dostopna kavarna ali restavracijaOsrednji lokal je težko dostopen, ker se nahaja na delu, ki je nasut s precej nezbitega peska. Drugi gostinski ponudniki na Velenjski plaži so zbrani v manjših objektih v osrednjem delu kopališča in dostopni. Imajo sicer visok pult, a osebje lahko pride tudi izza pulta.
V neposredni okolici je še kavarna, katere letni vrt je dostopen s parkirišča, saj ima dovolj nizek robnik.
Dodatna dostopna ponudbaMožnost izposoje različnih pripomočkov za vodno zabavo.
Dostopne sprehajalne potiPoti okrog Velenjskega jezera so makadamske, zbite in dostopne ter dovolj položne.

Dodatna ponudba

Nešteto možnosti za popestritev.

Sprostitev vam zagotavljajo čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve. Tukaj najdete vse od supanja, surfanja, jadranja, igrišč za tenis, odbojko na mivki, nogomet, košarko, mini golf, vodni park, otroška igrička do nešteto možnosti za sprehode, kolesarjenje in jezdenje.

Sorodna ponudba