V Domu krajanov Andraž nad Polzelo smo uredili dostop - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

V Domu krajanov Andraž nad Polzelo smo uredili dostop

Stopnice v Domu krajanov Andraž
Notranje stopnišče smo opremili s protizdrsnimi kontrastnimi trakovi. Vir: Jani Modic.

Občina Polzela je pridobila naziv »Občina po meri invalidov«. V sklopu tega projekta je naša terenska ekipa uredila dostop za gibalno ovirane v Domu krajanov Andraž nad Polzelo, kjer smo namestili klančine in protizdrsne kontrastne trakove na stopnice.

Dom krajanov Andraž nad Polzelo je zdaj dostopen tudi ljudem z različnimi oviranostmi. Čeprav je omenjeni dom krajanov primer starejše podeželske zgradbe, nam je uspelo – ne glede na starejšo arhitekturno zasnovo – odpraviti vse manjše ovire, ki so predstavljale težave pri univerzalni dostopnosti do notranjih prostorov.  

Klančine v domu krajanov Andraž
Pri vhodnih vratih in vhodom v dvigalo smo namestili klančine iz gume. Vir: Jani Modic.

Novosti v Domu krajanov Andraž

Ekipa Zavoda Brez ovir je v objektu najprej opravila pregled vseh ključnih točk, kjer je bil dostop za gibalno ovirane otežen, nato pa smo predlagali učinkovite rešitve za izboljšanje dostopnosti. Za premostitev pragov pri vhodnih vratih in vhodom v dvigalo smo namestili klančine, ki so izdelane iz 100 % reciklirane trde gume. Primerne so tako za notranjo kot zunanjo uporabo, saj so dobro odporne na različne vremenske vplive, obenem pa tudi enostavne za čiščenje. Gumijaste klančine imajo nosilnost do kar 1000 kg, zaradi protizdrsne površine pa so povsem varne za uporabo in primerne tudi za osebe na električnih invalidskih vozičkih.

Zunanje in notranje stopnišče smo opremili s protizdrsnimi kontrastnimi trakovi, ki preprečujejo zdrse in padce ter izboljšajo uporabnost in varnost stopnic. Naši varnostni protizdrsni trakovi so zelo trpežni in idealni tudi za zahtevne površine, saj zagotavljajo večje trenje in dober oprijem na različnih podlagah. Zahvaljujoč kakovostnim materialom, imajo dolgo življenjsko dobo in so primerni za notranjo ali zunanjo uporabo. Zaradi kontrastne barve pa pomagajo tudi slabovidnim pri zaznavanju stopnic.

Zunanje stopnišče s protizdrsnimi trakovi
Protizdrsni trakovi na zunanjem stopnišču. Vir: Jani Modic.

V Zavodu Brez ovir vam pomagamo celostno urediti dostop za ljudi z različnimi oviranostmi tako v novejših zgradbah kot tudi v starejših objektih. Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju zagotavljanja dostopnosti se znamo uspešno spoprijeti tudi z večjimi izzivi oz. projekti. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 01 620 84 03, povpraševanje pa nam lahko pošljete tudi na komerciala@brezovir.si.

Nazaj