Stopniščna dvigala v bivalni enoti Želva v Višnji Gori - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Stopniščna dvigala v bivalni enoti Želva v Višnji Gori

stopniščna dvigala
Stopniščna dvigala Essential so idealna rešitev za ravna in ozka stopnišča. Vir: Gregor Gerbec.

V bivalni enoti invalidskega podjetja Želva v Višnji Gori smo zmontirali dva stopniščna dvigala Essential. Podjetje Želva je tudi naš tesen poslovni partner, ki Zavodu Brez ovir pomaga izvajati različna montažna dela na terenu.

Invalidsko podjetje Želva je podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov, v katerem izvajajo raznolike dejavnosti – poleg programov zaposlitvene rehabilitacije in socialnega varstva v njihovih bivalnih enotah. Na številnih lokacijah po Sloveniji poskrbijo za upravljanje in vzdrževanje stavb, v njihovi mizarski delavnici izdelujejo pohištvo po meri; ukvarjajo pa se tudi z urejanjem vrtov in okolice, čiščenjem objektov in šivanjem.

dvigalo essential
Gibalno ovirani se lahko z dvigalom peljejo čez stopnice. Vir: Gregor Gerbec.

Osnovno poslanstvo podjetja Želva je usposabljanje ter zaposlovanje oseb s posebnimi potrebami in drugih težje zaposljivih oseb, zato smo se v Zavodu Brez ovir že na samem začetku odločili, da jih izberemo za poslovnega partnerja. Zdaj skupaj sodelujemo že dolgo časa, sodelavci iz invalidskega podjetja pa za nas na terenu opravljajo montažo taktilnih oznak, dvigal in drugih pripomočkov. Naše sodelovanje je prineslo obojestransko zadovoljstvo, zato so nam tudi v podjetju Želva zaupali nabavo novih stopniščnih dvigal, ki smo jih namestili v njihovo bivalno enoto v Višnji Gori.

Stopniščna dvigala omogočajo dostop gibalno oviranim

Na stopnice v bivalni enoti smo namestili dva stopniščna dvigala Essential, ki sta idealna rešitev za ravna in obenem ozka stopnišča. Dvigalo Essential v zloženem stanju zavzame le 27,3 cm prostora pred steno oz. ograjo, kar pomeni, da je tudi ozko stopnišče še vedno brez težav prehodno, kadar naprava ni v uporabi. Kljub robustni konstrukciji je vožnja z dvigalom tiha in tekoča, za dodatno varnost pa poskrbijo vgrajeni senzorji za zaznavanje ovir na poti. Dvigalo je opremljeno z varnostnim pasom in regulatorjem hitrosti, največja nosilnost pa znaša 160 kg.

stopnice pred in po montaži
Dvigalo hitro montiramo brez večjih gradbenih posegov. Vir: Gregor Gerbec.

Stopniščno dvigalo Essential ustreza vsem zahtevanim varnostnim standardom. Za upravljanje naprave je uporabniku na voljo preklopno stikalo, vgrajeno na naslonjalu za roke, hkrati pa na zid vgradimo tudi enostavno stensko stikalo, ki deluje na ključ. Dvigalo je torej povsem preprosto za uporabo ter ima dolgo življenjsko dobo, saj je mehanski del naprave zasnovan kakovostno in enostavno.

Oglejte si prodajni program Zavoda Brez ovir, v katerem med drugim najdete pestro ponudbo stopniščnih dvigal, dvižnih ploščadi, stopniščne vzpenjalnike in stropna dvigala. Izbrano dvigalo vam dostavimo na želeno lokacijo in hitro montiramo brez večjih gradbenih posegov. Za več informacij nas pokličite na 01 620 84 03, ali pa nam pošljite sporočilo preko elektronske pošte komerciala@brezovir.si.

Nazaj