Z električnim Maistrom po Mariboru - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Po Mariboru z Maistrom

Okolju in ljudem prijazen prevoz.

Po mestnem središču Maribora se lahko vozite z Maistrom, ki je mini električno vozilo brez začrtane poti in postajališč. Znotraj območja za pešce vas zapelje kamorkoli želite. Prevoz z mini električnim vozilom je za potnike brezplačen, namenjen pa je predvsem stanovalcem v središču mesta, starejšim in gibalno oviranim ljudem, staršem z majhnimi otroki in obiskovalcem mesta ter turistom. Opremljeno je z manjšim prtljažnikom za ročno prtljago, defibrilatorjem in klančino za možnost vstopa oseb na invalidskih vozičkih. Naenkrat lahko sprejme do šest potnikov.

Vožnjo z mini električnim vozilom lahko naročite s klicem na telefonsko številko 030 700 035 in voznik bo prišel po vas na dogovorjeno mesto. Prav tako ga lahko tudi ustavite, če ga srečate v središču mesta, in voznika prosite, da vas zapelje do želenega cilja.

Dostopno parkiriščeMestno središče je opremljeno z javnimi označenimi parkirišči za invalide ter posameznimi garažami.
Dostopen vhodNa Maistra se povzpnete s pomočjo klančine. Vrata so ozka, zaradi česar dostop ni mogoč za vse vrste invalidskih vozičkov.
Dostopne sprehajalne potiVse več poti po Mariboru je sodobno urejenih in dostopnih.

Dodatna ponudba

Z Maistrom hiter ogled glavnih znamenitosti.

Z Maistrom si lahko v zelo kratkem času ogledate tudi večino glavnih mariborskih znamenitosti, kot so sinagoga, najstarejši del mesta – Lent, najstarejšo trto na svetu, Sodni stolp, Glavni trg, poznobaročno Alojzijevo cerkev in Marijino ali kužno znamenje ter mnoge druge. V kolikor bi pot nadaljevali sami, vas vabi še mestni park, ki je zavarovan spomenik oblikovane narave in priljubljeno sprehajališče meščanov. Poti v njem so večinoma asfaltirane in lepo urejene, v njem pa se nahaja tudi več lepo dostopnih ribnikov. Hkrati si lahko mesto ogledate tudi z avtobusom, ki so prilagojeni s klančinami.

Sorodna ponudba

Hotel Šiker

Maribor in okolica

Celoten opis