Mobilno bazensko dvigalo v Termah Olimia - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Mobilno bazensko dvigalo v Termah Olimia

bazensko dvigalo v hotelu breza
Bazensko dvigalo lahko peljemo okoli bazena in do garderob. Vir: Gregor Gerbec.

V zdraviliškem delu bazenskega kompleksa hotela Breza v Termah Olimia imajo novo bazensko dvigalo BluOne, ki smo jim ga priskrbeli v Zavodu Brez ovir. Dvigalo je mobilno, zato je izredno praktično, saj ga lahko uporabljamo tako za prenos oseb v vodo, kot tudi za prevažanje gibalno oviranih iz garderobe do bazena.

V bazenskem kompleksu hotela Breza v Termah Olimia so imeli prej fiksno bazensko dvigalo, ki pa je bilo dotrajano. Zdaj dostop do bazena gibalno oviranim osebam omogoča novo mobilno dvigalo BluOne. Glavna prednost premičnih bazenskih dvigal je ravno možnost prestavljanja dvigala okoli bazena in na druge lokacije v bližini, na primer do garderobe ali prostorov za tuširanje. Inovativna naprava pa ni uporabna le za invalide, temveč jo lahko uporabljajo tudi starejši, otroci ali nenazadnje ljudje z različnimi poškodbami, zaradi katerih je njihova gibljivost začasno omejena.

vhod v hotel breza
Vhod v hotel Breza v Termah Olimia. Vir: Gregor Gerbec.

Bazensko dvigalo je varno in enostavno za uporabo

Mobilno bazensko dvigalo BluOne italijanskega proizvajalca Digi Project je enostavno za upravljanje in povsem avtomatizirano. Dvigalo je udobno tudi za osebo, ki na njem sedi, saj je opremljeno z gumijastimi kolesi, ki blažijo udarce. Za udobno namestitev težje gibalno oviranih je dvigalo opremljeno s 5-točkovnim varnostnim pasom, ima pa tudi ustrezen naslon za glavo in noge. Največja nosilnost bazenskega dvigala BluOne je 120 kg. Za delovanje dvigalo uporablja baterije, zraven prejmete tudi polnilec baterij.

Bazensko dvigalo je prav tako izredno varno – ima ključ za zagon in rdeči gumb za ustavitev v sili. Zaradi večje varnosti gumb za spuščanje in dviganje sedeža v vodo ne bo deloval, dokler ročna zavora ni nastavljena. Dodatno stabilnost dvigalu omogočajo gumijasti čepki med sprednjimi in zadnjimi kolesi, ki preprečujejo zdrs med spuščanjem osebe na sedežu. Za še večjo varnost pa ima dvigalo tudi dodatni jekleni opori z gumijasto prevleko. Dvigalo BluOne odlikujejo vrhunska kvaliteta, dovršen dizajn in zanimive inovativne funkcije.

Bazensko dvigalo je parkirano ob steni zraven garderob. Vir: Gregor Gerbec.

V Zavodu Brez ovir imamo v ponudbi več vrst mobilnih in fiksnih bazenskih dvigal za gibalno ovirane osebe, s katerimi hitro in enostavno izboljšate dostopnost objektov ali storitev. Poleg nakupa nudimo tudi možnost začasne izposoje različnih pripomočkov. Če želite omogočiti tudi osebam z različnimi oviranostmi dostop do ponudbe svojih izdelkov, storitev ali informacij, ali če imate kakršno koli vprašanje glede dostopnosti, nas za več informacij kontaktirajte na 01 620 84 03 oz. preko elektronske pošte: komerciala@brezovir.si.

Nazaj