Letno kopališče Ajdovščina: dostopni bazen - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dostopne sprehajalne poti

Zelo priljubljeno in povsem dostopno kopališče.

Letno kopališče Ajdovščina nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg bazena velikosti 50 x 16 m je v okolici ogromno zelenih površin, ki nudijo zavetje pred soncem v vročih poletnih mesecih. Letno kopališče Ajdovščina se lahko pohvali tudi s popolnoma prilagojenim dostopom za gibalno ovirane.

Kompleks vsebuje tudi notranji bazen, ki pa ni dostopen.

Dostopno parkiriščeNa parkirišču boste lahko parkirali na označenih invalidskih parkirnih mestih.
Dostopen vhodPot do vhoda in celotno Letno kopališče Ajdovščina je popolnoma prilagojeno invalidnim osebam. Vse poti so prilagojene z betonskimi klančinami, ki so lepo položne, da jih oseba na invalidskem vozičku lahko prevozi sama brez napora. Tudi zunanji tuši so v popolni ravnini.
Prilagojena kopalnicaNa bazenu je veliko prilagojeno invalidsko stranišče, zunanji tuši so v popolni ravnini in so prav tako dostopni.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaBazen se lahko pohvali z veliko klančino (dovolj široko in pod majhnim naklonom), po kateri se lahko osebe na invalidskih vozičkih samostojno spustijo v vodo.
Dostopne sprehajalne potiMestno središče Ajdovščine je oddaljeno dobrih 500 m. Poti do njega so asfaltirane in načeloma dobro urejene, vendar včasih pločnik tudi postane preozek ali preprosto izgine. Središče je dostopno in deloma zaprto za promet, priporočamo ogled ostankov ajdovskega gradu oziroma rimskega obzidja z ohranjenim utrdbenim stolpom. Pot do njegove neposredne bližine je asfaltirana in v tistem delu zaprta za promet ter vodi naprej do reke Hubelj in čudovitega sprehajališča. V središču mesta se nahaja tudi Dvorana prve slovenske vlade, katere dvorišče je dostopno, vhod vanjo pa zaradi obkrožajoče stopnice žal ne.

Dodatna ponudba

Mesto z najbolje ohranjenim rimskim obzidjem.

Le streljaj od kopališča se nahaja tako imenovani ajdovski grad, ki je pravzaprav rimski arheološki ostanek. Med vsemi slovenskimi kraji, ki so dediči rimskih mest, je namreč le še v Ajdovščini ohranjeno skoraj povsem strnjeno rimskodobno obzidje s štirinajstimi stolpi. Rimljani so utrjen vojaški tabor, ki je bil vključen v obrambni sistem vzhodnih meja rimskega cesarstva, začeli graditi okoli leta 270 našega štetja. Ajdovščina se je dolga stoletja razvijala izključno znotraj njega, Rimljani pa so na tem območju pustili še veliko drugih zanimivih sledi.

Sorodna ponudba

Hiša posebne sorte

Vipavska dolina in okolica

Celoten opis
Pomnik miru in razgledni stolp Cerje

Pomnik miru Cerje

Kras in NotranjskaVipavska dolina in okolica

Celoten opis