Dostopna zimska rekreacija - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Rogla smučišče
Rogla. Vir: Unitur d.o.o.

Zimska rekreacija za ljubitelje snežnih strmin.

Slovenci smo poznani kot narod, ki mu je enako blizu tako poletno morsko doživetje kot zimska rekreacija. Marsikdo pa slednje ne povezuje ravno z njeno dostopnostjo gibalno oviranim. Za vas smo zato pripravili seznam točk, kjer lahko uživate v zimski rekreaciji tudi v primeru oviranosti.

Najbolj dostopno smučanje vas čaka na Rogli. Najbolj primerni smučišči za smučanje na eni ali dveh prilagojenih smučkah – monoski, bi-ski ter dualski sta smučišči Jasa in Mašinžaga. Tudi žičničarji so zelo prijazni ter vajeni pomagati. Smučate lahko tako samostojno kot s pomočjo spremljevalca. Popolnoma dostopna je tudi dnevna ponudba Hotela Natura Rogla, medtem ko prilagojene sobe nimajo. A je ta prostorna in omogoča uporabo osebam z lažjo gibalno oviranostjo.

V njuni bližini imate še dve možnosti. Popolnoma dostopen Hotel Montis na Golteh, ki ima lastno smučišče in dostopno sedežnico ter le delno dostopno Celjsko kočo, ob kateri je prav tako smučišče s sankališčem.

Destinacije, povezane s snežnimi užitki, pa povezujemo običajno predvsem z Gorenjsko regijo. In res se tam skriva tudi največ ponudbe. Tu morate imeti pripomoček s seboj, saj izposoje prilagojenih smuči ne nudijo. V Kranjski Gori se boste naužili tako alpskih športov kot zimske idile. Najbližje smučišču sta obe Ramadi, Ramada Resort in Ramada Hotel & Suites. V prvi se nahaja tudi dostopno kopališče Aqua Larix, kjer se boste v zimskem dnevu dodobra pogreli.

V bližnjem Gozdu Martuljku se nahajata tudi popolnoma dostopen Hotel Špik, ki vsebuje tudi bazensko dvigalo in restavracija Triangel boutique hotela. Tam bodo zadovoljne tako vaše brbončice kot oči, ki se bodo lahko med obedom spočile na sijajnem razgledu na Julijske Alpe.

Hotel Špik

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis

Od smučišča Kranjska Gora je približno enako razdaljo kot Gozd Martuljek oddaljena tudi Planica, v kateri si lahko pogled napasete tudi na nordijskih zimskih športih. Hkrati pa imajo v kletnem delu Nordijskega centra Planica tudi snežni tunel za tek na smučeh, ki je na voljo celo leto. Ta omogoča idealne pogoje tako za vrhunski trening smučarjev tekačev kot tudi za rekreativne navdušence. V njegovi bližini je tudi dostopni Hotel Dom Planica.

Nordijski center Planica

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis

Hotel Dom Planica

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis

Sijajen razgled na snežne strmine boste dobili tudi v okolici Bohinja, saj se z gondolo namreč tudi osebe z gibalno oviranostjo lahko povzpnejo na Vogel. V njegovi bližini dostopno nastanitev omogočata Hotel Jezero in Bohinj ECO hotel.

Za rezervacijo ponudbe nas kontaktirajte na turizem@brezovir.si ali na 070 844 744.