Zdravilišče Laško - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Zdravilna voda, ki je zdravila tudi Rimljane in misijonarje.

Zdravilišče Laško ima poleg Kneippovega kotička, notranjega otroškega bazena in notranjega masažnega bazena tudi terapevtski bazen v velikosti 50 m², v katerega je možno dostopati z dvižno ploščadjo in v katerem so na voljo strokovno vodene skupinske ter individualne vadbe v vodi. V Centru medicine nudijo več različnih pregledov, paketov nege in zdravstvenih storitev.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori, namenjeni invalidom, se nahajajo pred hotelom.
Dostopen vhodVhod je povsem dostopen, vrata v splošnih prostorih so avtomatska, arhitektonskih ovir ni. Recepcijski pult je ustrezno prilagojen in lahko dostopen. Na voljo so tudi lupe in ojačevalec zvoka. Usmeritvene table so razločno vidne in ustrezno kontrastne.
Prilagojena kopalnicaNa kopališču se nahajata dva prilagojena prostora za tuširanje ter preoblačenje. V sklopu skupnih sanitarnih prostorov je na voljo tudi sanitarni prostor za invalide z avtomatskimi vrati.
Dostopna kavarna ali restavracijaV restavracijah so mize dostopne, hrana na samopostrežnih otokih pa je dosegljiva tudi osebam na invalidskih vozičkih, zagotovljena je tudi pomoč osebja.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaNa kopališču se nahaja premično osebno dvigalo za pomoč pri vstopu v bazen. Imajo tudi mali terapevtski bazen v velikosti 50 m² z dvižno ploščadjo.
Dodatna dostopna ponudbaHotel Zdravilišče Laško, zraven je tudi vodni park Thermana. V hotelu so tudi tri kongresne dvorane brez arhitekturnih in komunikacijskih ovir, ki se lahko opremijo z indukcijskimi zankami. Dostop do internetnega kotička je brez ovir.
Dostopne sprehajalne potiKompleks leži v neokrnjenem naravnem okolju tik ob reki Savinji, na robu negovanega večstoletnega Zdraviliškega parka. Do mestnega jedra Laškega vas loči le 15 minut poživljajočega sprehoda ob obeh bregovih Savinje, pot je prilagojena. Poti po mestu so deloma prilagojene, na nekaterih delih občasno pločnik nima prilagojenega robnika ali pa postane preozek. Nekateri deli mesta so opremljeni s taktilnimi oznakami.

Dodatna ponudba

Hotel z Zlatim certifikatom Invalidom prijazno.

Hotel Zdravilišče Laško s 4* je nastal na temeljih več kot 165-letne zgodovine zdravilišča in je v celoti prilagojen potrebam oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, kot tudi osebam z ovirami na področju vida, sluha in duševnega zdravja. Od leta 2009 ima Zlati certifikat Invalidom prijazno.