V soju prazničnih luči in ognjemetov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

V soju prazničnih luči.
Vir: Mozirski gaj, park cvetja.

Za vse ljubitelje prazničnih luči in ognjemetov.

December je mesec številnih praznikov, razlogov za druženje in veselje. Hkrati pa je to tudi mesec, ko nas tema preseneti iz dneva v dan ob zgodnejši uri. Zato ni presenetljivo, da nam ta dolg mesec polepšajo tudi številne praznične luči vseh oblik. Oglej si naš seznam dostopnih destinacij, kjer jih lahko najlepše opazuješ in jih kmalu obišči.

Naj začnemo s ponudniki, ki vsako leto tematiki prazničnih luči posvetijo posebno poglavje svojega programa. Med njimi je Mozirski gaj, park cvetja, v katerem se lahko letos na Božični bajki naužijete kar 1,7 milijona lučk, prepletenih v oblike vseh vrst in umeščene v pravljično naravno kuliso.

Podobna popestritev vas čaka tudi v Arboretumu Volčji potok. Tam boste med drugim našli čarobne vile v vrtincu, vrt zlatih prstanov, trop jelenčkov in praznično deželo z Božičkom.

V Postojnski jami pa vas praznično osvetljene dvorane presenetijo tudi z živimi jaslicami. Jama je neverjetna že sama po sebi, praznične luči in poseben božični ambient, ki vpliva na vse čute, pa ji dodajo nadvse magičen občutek.

Praznične luči v mestu

V velike praznične okrasitve se običajno podajo tudi številna slovenska mesta. V Ljubljani si lahko lučke ogledate z več dostopnih lokacij. Na sprehod po mestu se lahko podate ob dopustovanju v bližnjem Grand hotelu Union, ki se nahaja le nekaj metrov stran od ključnih prazničnih točk. Z drugačne, ptičje perspektive si jih lahko v celoti ogledate z vzpenjače ali razgledne ploščadi Ljubljanskega gradu na bastiji, kjer se lahko pogrejete tudi z omamno vročo čokolado. Če bi to radi združili z nekoliko bolj notranjimi temperaturami in nočitvijo, pa se odpravite v Hotel InterContinental.

Grand hotel Union

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Ljubljanski grad

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Prazničnih mestnih luči se boste lahko naužili tudi v Celju, obisk pa po prazničnih stojnicah združite še z le nekaj metrov oddaljenim Muzejem novejše zgodovine Celje. Božično-novoletni sejem vas čaka prav tako v Portorožu, in sicer v parku Hotela Kempinski Palace Portorož. Seveda med z lučkami okrašenimi mesti ne manjka niti Maribor. Če se ob raziskovanju njihove številne praznične ponudbe utrudite, vam pri povratku lahko pomaga tudi njihovo električno vozilo Maister.

Posebej primerno za družine

V Kranjski Gori se v neposredni bližini Ramada Hotela & suites nahaja Alpska vasica, mimo prazničnih stojnic pa se boste podali tudi, če se odpravite v Koroški pokrajinski muzej. V njegovi bližini je na Trgu svobode od 10. decembra tudi božična vas. Otrokom bo zanimivo tudi v Ribnici, saj je ob ribniškem gradu za najmlajše postavljena Pravljična dežela, ob Rokodelskem centru Ribnica pa Ledena dežela z drsališčem.

Za ljubitelje ognjemetov

Kljub temu, da je zaradi številnih razlogov ognjemetov iz leta v leto manj, lahko njihove živobarvne čipke v določenih mestih še vedno opazujete. In zakaj se pri tem ne bi podali na nekoliko manj običajna mesta, ki ponujajo najboljši razgled. Med njimi sta na primer dostopni restavraciji za vrhunske gurmane, ki bosta romantiko ponesli na dodaten nivo. B-restavracija ponuja 360-stopinjski razgled na Ljubljano, s terase ali notranjih, ob oknih postavljenih miz restavracije Julijana pa lahko opazujete blejski ognjemet z več kot pravljično kuliso. Odličen razgled iz 7. nadstropja pa nudi tudi bar Rooftop@Central, ki se nahaja v Central Hotelu Ljubljana.

Popestrite si dolge in mrzle decembrske dni ter se naužijte razkošnih prazničnih luči. Naj te v naša srca prinesejo toplino in dobro voljo. Utrinke s svojih ogledov lahko delite tudi z nami.