Univerzitetni plavalni center Fakultete za šport-Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Popolnoma prilagojen in javno dostopen.

Univerzitetni plavalni center ob rednem pedagoškem procesu na Fakulteti za šport nudi možnost koriščenja pokritega bazena tudi drugim uporabnikom za rekreacijo in organizirano vadbo. Pri tem nudijo popolnoma prilagojen dostop v bazen tudi vsem gibalno oviranim.​

V sklopu 25-metrskega bazena lahko obiskovalci izvajajo naslednje programe: plavanje, športno plavanje, skoke v vodo (elementarne) z metrske deske, vaterpolo (elementarno) igrišče primerno za športno vzgojo, umetnostno (sinhrono) plavanje, prosto in avtonomno potapljanje, reševanje iz vode, hitrostno plavanje s plavutmi, podvodno orientacijo, kajakarjenje (elementarno) za vadbo eskimotaže in opravljajo meritve vrhunskih športnikov. 

Dostopno parkiriščePred Fakulteto za šport se tik ob stavbi nahaja invalidsko parkirno mesto.
Dostopen vhodVhod je popolnoma prilagojen s klančinami. Na recepciji bazena vam odprejo vratca s prehodom za invalidne osebe. Do bazena je dostop ponovno omogočen; tudi čez dezinfekcijski bazenček za noge vam namestijo ovalno klančino, čez katero se samo zapeljete z invalidskim vozičkom. Dostop v bazen je omogočen vsem invalidnim osebam.
Prilagojena kopalnicaImajo veliko kopalnico (tuš, stranišče), kjer je dovolj prostora tudi za gibalno ovirane na invalidskih vozičkih in spremljevalca.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaNa voljo je tudi stensko dvigalo za vstop v vodo bazena, ki se upravlja z daljincem.
Dodatna dostopna ponudbaFakulteta za šport ponuja dva večja prostora, kjer se gibalno ovirani lahko v miru preoblečejo.
Dostopne sprehajalne potiOb Fakulteti za šport se nahaja prijeten park Kodeljevo, po katerem potekajo asfaltirane poti. Park vsebuje športne in druge objekte, v njem so tudi igrala. Hkrati se na njegovi zgornji strani nahaja graščina barona Codellija, do katere zunanjosti je možno dostopati. Do Ljubljanice vas loči dobrih 500 metrov. Pot ob obrežju je lepo urejena in vodi naprej do drugih mestnih naselij (Moste, Štepanjsko naselje), hkrati pa se tam nahajajo postajališča ljubljanskega potniškega prometa. To se sicer nahaja tudi na drugi, spodnji strani parka, v bližini drugega kraka Ljubljanice.

Dodatna ponudba

Dvorec sredi športno občutenega predmestja.

Grad Kodeljevo je pravzaprav dvorec iz 17. stoletja, ki je nekoč pripadal znanemu baronu Antonu Codelliju. Vsebuje kapelo in park ter je hkrati kulturni spomenik in naravna znamenitost. Dvorec je izdelan v renesančnem slogu in je dvonadstropna pravokotna stavba. Na glavnem vhodu je poudarjen polkrožni kamniti portal s Codellijevim grbom. Kapelo v celoti krasijo poslikave pomembnega baročnega slikarja Frana Jelovška. Na dvorišču ob mogočni lipi stoji kamniti vodnjak iz baročnega obdobja. Današnji park je manjši ostanek prvotnega, ki je nekdaj segal čez celotno, sedaj pozidano Kodeljevo.

Sorodna ponudba