Turistična kmetija Mlin: prijeten obed in osebje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Turistična kmetija Mlin

Gurmanska doživetja v družbi nasmejanega osebja.

V Bertokih, še preden zapeljete na drobno cesto izven drvečega vrveža vsakdanjih obveznosti, vam oči ležejo na spokojno, zeleno pokrajino. V njej se nahaja tudi Turistična kmetija Mlin.
 Z upočasnitvijo misli ob pogledu na idilo lahko vpijete delček doline, v katero se podate z nekaj koraki. Na poti v obljubljeno oazo vam oči nehote veselo božajo bližnje griče, posute z urejenimi vinogradi, ki že od daleč opevajo svojo zgodbo in vabijo na potep med njimi. Z navdušenim toplim objemom dežele že prispete na cilj, z nogami na trdoživi zemlji, telesom polnim svežega in opojnega zraka. Veselo ptičje čebljanje v bližini vas opomni, da je telo potrebno okrepčati za nadaljnje podvige. Z željo po opazovanju čudovite okolice se napotite na teraso, ki vam na dlani ponudi vonj bližnje reke Rižane in pogled na njene mogočne topole. 
Ob prihodu vedno nasmejanega družinskega osebja se gurmanska doživetja pričnejo.

Dostopno parkiriščePred gostilno je manjše asfaltirano parkirišče, kjer se nahaja tudi eno parkirno mesto za invalide. Možnost parkiranja je sicer tudi na večjem makadamskem parkirišču.
Dostopen vhodVhod v gostilno je prilagojen s klančino, ki pa je na žalost nekoliko prestrma, zato priporočamo pomoč spremljevalca. Ob klančini je tudi ograja.
Dostopna kavarna ali restavracijaGostilna Turk ponuja veliko prostora in je zelo prilagodljiva, prav tako vam ob predhodni rezervaciji po želji dodatno uredijo prostor za invalidske vozičke, pri čemer odmaknejo stole oziroma prilagodijo po dogovoru. Gostišče je razdeljeno na manjšo zunanjo teraso in notranje prostore. ​​Oboje je dostopno.
Prilagojene sanitarijeŽal stranišča niso prilagojena, prav tako niso v osnovi velika. Vrata so standardne velikosti, niti ni prostora, da bi se lahko z vozičkom v wc-ju obrnili. 
Dodatna dostopna ponudbaV bližini je prijetna sprehajalna pot po nekdanji progi Parenzana. Turistična kmetija Mlin nudi svojim gostom tudi nastanitvene kapacitete, ki pa osebam z gibalnimi ovirami niso dostopne zaradi stopnic.

Dodatna ponudba

Vinogradni okoliš.

Čudovita okolica ponuja ogromno sprehajalnih poti med vinogradi. Žal zaradi svojega dinamičnega reliefa in drugih omejitev te večinoma niso dostopne, je pa v okolici gostilne vseeno nekaj zanimivih in relativno položnih poti za kratek sprehod, saj se v neposredni bližini začne kolesarska pot, po kateri je nekoč vozil vlak po ozkotirni železniški progi Parenzana. Pot večinoma poteka po asfaltirani cesti, ki je zaprta za cestni promet.

Sorodna ponudba