Tehniški muzej Slovenije: največji domači muzej - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Največji slovenski muzej.

Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki. Naselje in grad nosita ime po bistri vodi kraških izvirov, ki dajejo okolju poseben čar. Bistra je svojo kulturno, politično, gospodarsko in družbeno vlogo v minulih stoletjih zamenjala kar trikrat: od leta 1260 do razpustitve v letu 1782 je bila kartuzija, po prenovi leta 1826 je služila kot graščina, od leta 1951 pa je stalno prebivališče Tehniškega muzeja Slovenije. Glavne muzejske zbirke se nahajajo v nekdanjem kartuzijanskem samostanu

Zbirke in razstave v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri so resnično zanimive in poučne, vodiči pa se povsem prilagodijo vašim željam. Opozorili so nas, da celoten voden ogled lahko traja tudi do 2 uri, sami pa se lahko tam zadržite še več ur po vodenju. Vsekakor muzej predstavlja lepo priložnost za idealen enodnevni izlet.

Dostopno parkiriščePred Tehniškim muzejem Slovenija v Bistri se nahaja veliko makadamsko parkirišče, zato parkirna mesta za invalide niso posebej označena. Parkirate lahko tik zraven vhoda.
Dostopen vhodSam vhod v muzej je popolnoma dostopen. Tudi blagajna in trgovina, ki se nahajata ob vhodu v muzej, sta v celoti dostopni. Ogled Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri  je razpotegnjen skozi več posameznih objektov. Nekateri so popolnoma dostopni, pri nekaterih pa boste zaradi stopnic ali strmih klančin potrebovali pomoč spremljevalca ali prijaznega osebja. Dostopne so večinoma razstave, ki se nahajajo v pritličju.
Prilagojene sanitarijeSanitarije, ki se nahajajo na začetku ogleda, niso prilagojene za težje gibalno ovirane (ozek hodnik, premalo obračalnega prostora v samem stranišču). Nekje na polovici ogleda se nahajajo še druge sanitarije, vendar so tudi te prilagojene le delno.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa sredini kompleksa se ob čudovitem zelenem parku nahaja prostor z avtomati za pijačo, ob katerem so tudi zunanje mize s prelepim pogledom v umirjeno naravo in starejši del muzeja. Hkrati pa se pred parkiriščem ob muzeju nahaja še gostilna.
Dodatna dostopna ponudbaMuzejska trgovina, bogat pedagoško-andragoški program, odprti depoji treh državnih muzejev v Pivki. Muzej ima pod svojim okriljem še Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu ter še nekaj drugih zbirk, ki pa gibalno oviranim niso dostopne.
Dostopne sprehajalne potiZunanje poti so makadamske s ponekod globljim nasutjem peska, zato je vožnja z vozičkom na ročni pogon otežena.

Dodatna ponudba

Sorodna ponudba