Svetovalnica za psihološko pomoč študentom s posebnimi potrebami - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Svetovalnica za psihološko pomoč študentom s posebnimi potrebami

Študenti se pogosto soočajo s težavnimi situacijami. Vir: Freepik.

Društvo študentov invalidov Slovenije obvešča, da so pričeli z dodatno podporo študentom s posebnimi potrebami, ki so se zaradi študijskih in ostalih obremenitev znašli v čustveni oz. duševni stiski ter bi potrebovali pomoč. Svetovalnica študentom nudi individualno psihosocialno podporo.

Študenti se pogosto soočajo s težavnimi situacijami, ki lahko povzročijo stisko. Težave v odnosih, preobremenjenost s študijskimi obveznostmi, slaba samopodoba, občutki depresije, stresa in osamljenosti ter druge osebne težave pestijo mnoge ljudi, zato je v takih primerih zelo pomembno, da te osebe vedo, kam in na koga naj se obrnejo po pomoč. Študentom z različnimi oblikami invalidnosti je po novem na voljo brezplačno, individualno psihološko svetovanje, ki se ga lahko udeležijo kar od doma preko spletne aplikacije.

Kako deluje psihološka svetovalnica?

Študenti s posebnimi potrebami se lahko obrnejo na Društvo študentov invalidov Slovenije, kjer organizirajo psihološko svetovanje v obliki individualnih pogovorov, če so se znašli v stiski in bi potrebovali predvsem to, da jim nekdo prisluhne in z njimi deli svoje izkušnje pri soočanju s podobnimi situacijami. V psihološki svetovalnici sodelujejo tudi študenti in diplomanti s posebnimi potrebami, ki so se tekom študija srečali s podobnimi situacijami in so jih uspešno rešili, obenem pa imajo za nudenje pomoči tudi ustrezno izobrazbo ter psihološko znanje.

Svetovanje poteka preko spletne aplikacije. Vir: Freepik.

Svetovanja potekajo po predhodnem dogovoru. Namen psihološkega svetovanja je študentu pomagati izpostaviti bistveno težavo, ki ga je pripeljala do stiske, ter ga naučiti vedenjskih in kognitivnih tehnik obvladovanja krizne situacije. Cilji psihološke pomoči so predvsem izboljšanje razpoloženja, izguba strahu, zmožnost vzpostavljanja zdravih medosebnih odnosov, boljša koncentracija pri delu in študiju … Vsi svetovalci in svetovalke so zavezani k strogi zaupnosti ter varovanju osebnih podatkov.

Aktivnost je torej v prvi vrsti namenjena invalidnim študentom, ki so se znašli v čustveni oz. duševni stiski; če bi svetovalec ocenil, da so težave globlje in zahtevajo profesionalno zdravstveno ali psihoterapevtsko obravnavo, pa boste usmerjeni na ustrezno strokovno pomoč. Interes za pogovor, ki se ga boste lahko udeležili preko spletne aplikacije, izkažete s prijavo na elektronski naslov svetovalnica@dsis-drustvo.si.

Nazaj