Pokrajinski muzej Celje: Stara grofija - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Dodatna dostopna ponudba

Stara grofija prilagojena slepim in slabovidnim

Stara grofija je del Pokrajinskega muzeja Celje, še danes pa je tam tudi sedež muzeja. Nudi mnogo prilagoditev za obiskovalce z okvaro vida. Eksponati znotraj ene od postavitev so v originalu ali repliki pripravljeni za taktilni ogled, obiskovalcem pa želijo približati tudi Celjski strop. Ena največjih slovenskih umetnin je namreč predstavljena v tipni podobi, ki slepemu obiskovalcu lažje približa osnovno kompozicijo slike.

Stara grofija dodatna pojasnila o predmetih nudi v katalogu s povečano pisavo za slabovidne in v katalogu v brajici za slepe obiskovalce.

Dostopno parkiriščeNajbližje invalidsko parkirišče se nahaja pri Knežjem dvoru, enoti Pokrajinskega muzeja Celje, in je oddaljeno okoli 150 m.
Dostopen vhodStara grofija je pred vhodom obdana z granitnimi kockami, ki pa so lepo položene in poravnane. Do vhoda pristopate na koncu arkadnega hodnika ob stopnišču, kjer je prag poravnan z dvoriščem, nadalje pa ga premostite s krajšo klančino. Vhod ima minimalen in ustrezen prag ter dvokrilna vrata. Do razstav v pritličju vodi klančina, do Celjskega stropa pa zaenkrat stopnice, a načrtujejo tudi zunanje dvigalo.
Prilagojene sanitarijeNajbližje prilagojene sanitarije so v sosednji knjižnici ali pa v Knežjem dvoru, enoti Pokrajinskega muzeja Celje, ki je oddaljen okoli 150 m.
Dostopna kavarna ali restavracijaV Stari grofiji ni kavarne.
Dodatna dostopna ponudbaDogodki, vodenja in pedagoške delavnice po predhodni najavi ter program Pokrajinskega muzeja Celje, ki se odvija v Knežjem dvoru.

Dodatna ponudba

Prekrasen muzej z izjemno dediščino

Pokrajinski muzej Celje velja za drugi najstarejši muzej v Sloveniji, saj deluje že več kot 140 let, od leta 1882. V celoti dostopen Knežji dvor in Stara grofija ponujata na ogled zbirke od prazgodovine do začetka 20. stoletja.

Sorodna ponudba