S Turizmom Ljubljana raziskujemo dostopnost turističnih objektov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

S Turizmom Ljubljana raziskujemo dostopnost turističnih objektov

ljubljana
Na terenu preverjamo, kako dobro je v resnici prilagojena turistična ponudba. Vir: Aljoša Škaper, Turizem Ljubljana.

V Zavodu Brez ovir sodelujemo z javnim zavodom Turizem Ljubljana na področju dostopnosti turističnih objektov, nastanitev, restavracij in znamenitosti. V okviru projekta naša ekipa na terenu pregleduje in ocenjuje, kako dobro je v resnici prilagojena in gibalno oviranim dostopna turistična ponudba v Ljubljani.

Z zbiranjem podatkov o dostopnosti turističnih objektov in storitev bodo lahko v zavodu Turizem Ljubljana pripravili obsežen pregled dostopne turistične ponudbe, ki bo v veliko pomoč ljudem z različnimi oviranostmi. Na terenu pregledane ponudbe namreč vsebujejo vse potrebne informacije, na kakšen način so prilagojene izbrane lokacije oz. ponudniki turističnih storitev. V Zavodu Brez ovir se že dlje časa ukvarjamo s pregledovanjem turistične ponudbe po celi Sloveniji, saj želimo v okviru naše turistične agencije uporabnikom zagotoviti, da je izbrana ponudba zares dostopna v vseh pogledih.

V sodelovanju s Turizmom Ljubljana pa smo izvedli tudi več izobraževanj za turistične informatorje na temo dostopnosti, saj želimo turistične delavce usposobiti za delo z osebami, ki se v življenju soočajo z različnimi oviranostmi. Enakovredna obravnava vseh in s tem nagovarjanje oseb s specifičnimi potrebami je namreč pomemben del družbenega stebra v okviru trajnostnega razvoja. Mesto Ljubljana je v zadnjih letih postalo zelo dostopno tudi ranljivim skupinam ljudi, zahvaljujoč načrtnemu prilagajanju infrastrukture in številnim ukrepom za odpravljanje arhitekturnih ovir.

Električni priklop za invalidski voziček SPEED3X RS. Vir: RTS Medical.

Možnost izposoje električnega priklopa za invalidski voziček

Naj vas še enkrat spomnimo, da si lahko v Turističnem informacijskem centru (TIC) v Ljubljani brezplačno izposodite električni priklop za invalidski voziček SPEED3X RS 350, ki se izredno enostavno pripne na praktično vsak voziček brez posebnega prilagajanja. Električni priklop za invalidski voziček si je možno zastonj izposoditi na naslovu Adamič-Lundrovo nabrežje 2 v Ljubljani med delovnim časom (od ponedeljka do sobote od 8. do 17. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 8. do 15. ure). Uporabnik mora za izposojo predložiti le osebni dokument in kavcijo 100 evrov, ki se mu ob vračilu nepoškodovanega priklopa v celoti vrne.

Srečanje partnerjev Turizma Ljubljana

V petek, 25. novembra 2022, je v Mestnem muzeju Ljubljana potekalo srečanje partnerjev Turizma Ljubljana, na katerem so predstavili pomembne projekte, ki so zaznamovali iztekajoče se leto 2022, načrte za aktivnosti v letu 2023 in strateške smernice industrije srečanj v Ljubljani za obdobje od leta 2022 do 2027.

Ker se leto 2022, ki je bilo polno različnih izzivov, kakor tudi pozitivnih rezultatov, počasi izteka, so v Turizmu Ljubljana predstavili vrsto pomembnih projektov, ki so nastali v preteklih mesecih, in se ozrli v prihajajoče leto 2023.

Ekipa Turizma Ljubljana je predstavila pomembne projekte in načrt aktivnosti. Vir: Gregor Gerbec.

Na srečanju so predstavili in analizirali:

– aktualno stanje turizma v destinaciji,

– strateške smernice industrije srečanj v Ljubljani od leta 2022 do 2027,

– ključne strateške smernice kulturnega turizma in prireditev – prihajajočega festivala ljubezni LUV fest ter novih doživetij tradicionalnih obrti,

– izsledke letošnjih raziskav med meščani in tujimi obiskovalci,

– ključne marketinške aktivnosti v letu 2023 in

– kulinaričen utrip Ljubljane ter napovedali večje mednarodne dogodke v prihodnjem letu.

V najbolj kulinaričnemu mesecu v Ljubljani, ki ga zaznamuje tudi festival November Gourmet Ljubljana s pestrim programom dogodkov in doživetij, smo si po zaključku delovnega programa vzeli še nekaj časa za prijetno druženje s pogostitvijo kot uvod v sproščeno in veselo decembrsko vzdušje v Ljubljani. Srečanje je potekalo prav na dan prižiga prazničnih lučk.

Nazaj