Restavracija in vinoteka Strelec - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Pod taktirko vrhunskega chefa Igorja Jagodica.

Na Ljubljanskem gradu, najbolj obiskani turistični točki v Sloveniji, se v Stolpu Strelcev, ki stoji tik ob vhodu na grajsko poslopje, nahaja Restavracija in vinoteka Strelec. V restavraciji Strelec, ki je bila nagrajena z Michelinovim priznanjem ter je že drugo leto zapored osvojila 4 kape in 17 točk po kulinaričnem vodniku Gault & Millau, ustvarja kuharski mojster Igor Jagodic skupaj z izjemno ekipo, ki je tako kot on sam prežeta z vso strastjo in ljubeznijo do kuhanja ter kreiranja novih jedi. V svojem poslanstvu, ki mu neizmerno strastno in strokovno, a hkrati napredno sledi, spoštuje sleherno sestavino, jed, lokalne pridelovalce, sezonsko pridelane vrtnine, sadje, lokalne mesnine, domače in kvalitetne sestavine in sledi letnim časom po načelu, da je dovolj dobro za cenjene goste samo najboljše kar ta hip raste po vrtovih od pomladi, preko poletja do pozne jeseni. Restavracija vsako leto sodeluje tudi na Tednu restavracij.

Dostopno parkiriščeTakoj pred vhodom v grad se nahaja invalidsko parkirno mesto.
Dostopen vhodDo gradu, kjer se nahaja restavracija, je mogoče dostopati z avtomobilom ali pa z vzpenjačo. Že takoj na začetku, pred vhodom, se nahaja dolga in dokaj strma klančina. Za vzpon do grajskega dvorišča v primeru vozička na ročni pogon potrebujete spremljevalca. Uporabniki električnih invalidskih vozičkov ne bodo imeli pretiranih težav. Iz grajskega dvorišča vodi pot preko klančin v dopustnih naklonih in tlakovanih poti do različnih razstavišč in drugih objektov, nekateri so dostopni tudi z dvigalom.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo na grajski ploščadi pod dvorano Palacij in v Skalni dvorani pod Grajsko kavarno. Poklicati je treba le varnostnika, ki pride po nekaj minutah in odklene vrata od toaletnih prostorov.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija in vinoteka Strelec sta dostopni. Pri dostopu z dvigali vam pomaga grajska varnostna služba. Na dvorišču sta še kavarna in Gostilna pod gradom, ki sta dostopni. Prva preko klančine, druga je načeloma brez ovir, a je dostopen le letni vrt pod arkadami.
Dodatna dostopna ponudbaPoleti se na gradu izvajajo razni dogodki na prostem, ki so dostopni tudi gibalno oviranim. Hkrati na gradu prirejajo tudi različna tematska vodenja, med drugim Časovni stroj, na dvorišču se odvija znameniti Kino pod zvezdami, skozi celotno leto pa je moč obiskati tudi številne razstave, a mnoga občasna razstavišča gibalno oviranim niso dostopna. Dostopen je Lutkovni muzej, maketa na dvorišču, peterokotni stolp, razgledišče s spodnjega dela razglednega stolpa ter razgledna točka z novo urejene ploščadi bastije. Prav tako je dostopna trgovina s spominki.
Deloma dostopna je tudi razstava Slovenska zgodovina, saj se z dvigalom s službenega dela Gostilne na gradu lahko povzpnete v njeno zgornje nadstropje, ki obravnava zgodovino Slovenije od industrializacije ter Ilirskih provinc dalje. Do tja vam pomaga priti informator razstave. Na delu razstave so tudi ekrani, ki so posebej prilagojeni in višinsko dostopni gostom na invalidskih vozičkih.
Dostopne sprehajalne potiPoti grajskega dvorišča so makadamske, lesene ali deloma tlakovane, vendar lahko prevozne, zaradi večjih naklonov pa je potrebna pomoč spremljevalca. 

Dodatna ponudba

Vina z vseh treh vinorodnih dežel.

Grajska vinoteka se razprostira na Ljubljanskem gradu, pod Stanovsko dvorano in Palacijem. V njej je prodajalna vin z več kot 300 izvrstnimi slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel. Mnogo izmed njih lahko preizkusite ob čarobnem sončnem zahodu na terasi z najlepšim razgledom nad mestom, ob spajanju z izvrstno kulinariko, nad katero bdita chefa Igor Jagodic ter Jan Gomboc ali na vodeni degustaciji v vinski kleti za zaključene družbe.

Sorodna ponudba