Nove klančine v cerkvi sv. Andreja v Andražu nad Polzelo - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Nove klančine v cerkvi sv. Andreja v Andražu nad Polzelo

klančine
Na obeh straneh širokega praga smo namestili klančine. Vir: Zavod Brez ovir

Tokrat se je ekipa Zavoda Brez ovir podala v občino Polzela, kjer smo uredili dostop v cerkvi sv. Andreja, ki se nahaja v naselju Andraž nad Polzelo. Težave z dostopnostjo na območju vhoda v cerkev in mrliško vežico smo rešili s pomočjo klančin.

Farna cerkev sv. Andreja stoji na hribu, od koder se razprostira slikovit pogled na celotno območje Andraža nad Polzelo v Spodnji Savinjski dolini. Nastanek te cerkve je povezan tako s polzelskimi posestniki kot celjskimi grofi. Cerkev sv. Andreja je bila sprva le večja kapela, zgrajena v romanskem slogu in prvič omenjena v listini iz leta 1229. V drugi polovici 15. stoletja so to kapelo prezidali in jo dogradili v gotskem stilu. Še danes so vidni ostanki iz te dobe, od katerih je najzanimivejši gotski kamniti portal, ki je imel dva grba – na desni je bil malteški križ, na levi pa grb celjskih grofov s tremi zvezdami.

mrliška vežica
Pred oba vhoda v mrliško vežico smo namestili nizke klančine. Vir: Zavod Brez ovir

Klančine za premostitev pragov

Naša ekipa je v cerkvi in mrliški vežici namestila gumijaste klančine, preko katerih se bodo lahko ljudje na invalidskih vozičkih enostavno prepeljali v notranjost. Trde gumijaste klančine za premostitev pragov imajo nosilnost do 500 kg, zato so primerne za vse vrste invalidskih vozičkov, so vsestranske, močne in z dobrim oprijemom. Odlikuje jih protizdrsna površina, zaradi katere so klančine povsem varne za uporabo in omogočajo enostaven prehod tudi osebam na električnih invalidskih vozičkih.

Klančine so visoke kakovosti in izdelane iz 100 % reciklirane trde gume. Primerne so tako za notranjo kot zunanjo uporabo, saj so dobro odporne na različne vremenske vplive, obenem pa so tudi enostavne za čiščenje. Posebna montaža klančine ni potrebna, na izbrano mesto jo samo položimo in že je pripravljena za uporabo. Za premostitev nizkih ovir se torej najpogosteje uporabljajo raznovrstne klančine, ki so na voljo v različnih velikostih in izvedbah. Glavna prednost klančin je namreč njihova hitra in preprosta namestitev.

Strokovnjaki iz Zavoda Brez ovir so specializirani za oglede objektov po celi Sloveniji in izboljšanje dostopnosti z različnimi ukrepi, kot so namestitev klančin in stopniščnih dvigal. Nudimo vam vse vrste klančin iz različnih materialov. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 070 463 316 ali nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Nazaj