Muzejska zbirka IMV Novo mesto - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dodatna dostopna ponudba

Dolenjski avtomobilsko-prikoličarski velikan.

Klub prijateljev IMV je v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije postavil na ogled muzejsko zbirko razvoja avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem. Muzejska zbirka je za obiskovalce odprta vsako soboto od 10.00 do 12.00 ure.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno pred Muzejsko zbirko IMV.
Dostopen vhodDostopne so vse tri dvorane, kjer se nahajajo vozila in počitniške prikolice.
Prilagojene sanitarijePrilagojenih sanitarij žal ni. Najbližje javne prilagojene sanitarije se nahajajo na bencinski črpalki OMV v Novem mestu, ki je od muzejske zbirke oddaljena približno 100 m.
Dodatna dostopna ponudbaZbirke v matičnem Tehniškem muzeju Slovenije in nekaterih njegovih drugih depojskih enotah (Pivka).

Dodatna ponudba

Največji slovenski muzej.

Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki. Velja za največji slovenski muzej in na več kot 6000 m² razstavnih površin daje na ogled ogromno stalnih zbirk. Žal vse niso dostopne gibalno oviranim, saj gre, zaradi njegove arhitekturno-zgodovinske posebnosti, za delno prilagojen muzej. Z malo truda in s spremljevalcem si lahko ogledate vse razstave, ki so v pritličnih prostorih. Zunanje poti so makadamske s ponekod globljim nasutjem peska, zato je vožnja z vozičkom na ročni pogon otežena.

Sorodna ponudba

Hotel Balnea

Novo mesto in okolica

Celoten opis