Muzej novejše zgodovine Celje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Preplet novejše zgodovine in etnologije z aktualnostjo.

Muzej novejše zgodovine Celje ohranja in predstavlja premično kulturno dediščino Celja in celjske regije, hkrati pa je tudi znanstvenoraziskovalna in vzgojno-izobraževalna ustanova. Z oživljanjem predmetov in njihovih zgodb razjasnjuje preteklost, pomaga pri razumevanju sedanjosti in soustvarjanju prihodnosti.

Dostopno parkiriščePred vhodom v stavbo se nahajata dve invalidski parkirni mesti. Če sta obe mesti zasedeni, imate možnost parkiranja za stavbo muzeja, kjer sta na voljo še dva parkirna prostora.
Dostopen vhodDostop je omogočen tako s sprednje kot z zadnje strani. Glavni vhod je brez preprek, pri zadnjem vhodu pa je speljana klančina. Ko pridete čez glavni vhod, imate na levi strani informacijsko točko, kjer vam bodo povedali, kakšne razstave si lahko ogledate. Muzejske razstave so v vseh treh etažah. Gibalno oviranim je za premagovanje stopnic na razpolago dvigalo, slepim in slabovidnim pa v pomoč pridejo taktilne oznake in napisi v brajici. V muzeju se znajde tudi kakšna stopnička, ki pa jo premostite s premično klančino.
Prilagojene sanitarijeSanitarije, ki so prilagojene tako gibalno oviranim kot slepim in slabovidnim, se nahajajo v pritličju muzeja. Žal pa v njih ni oprijemal. Še ene sanitarije, ki so prilagojene gibalno oviranim, se nahajajo v 2. nadstropju, tam je tudi previjalnica.
Dodatna dostopna ponudbaObčasne razstave, muzejska trgovina.
Dostopne sprehajalne potiMuzej se nahaja v središču starega mestnega jedra Celja, ki je zelo dobro dostopno in si ga da v veliki meri povsem samostojno ogledati. Nahaja se ob peš coni, v kateri je lociranih precej zanimivih turističnih točk, ki so od muzeja oddaljeni le nekaj sto metrov. Tla so ponekod asfaltirana, drugod tlakovana s ploščami, ponekod pa z granitnimi kockami. Tudi obrežje Savinje je lepo urejeno, ponekod je podlaga asfaltna, ponekod pa preide v makadam.

Dodatna ponudba

Pester nabor občasnih in stalnih razstav ter drugega programa.

V pritličju si lahko ogledate zanimive občasne razstave, ki se menjajo zelo pogosto. V 1. nadstropju se nahaja otroški kotiček, kjer boste našli tudi družabne igre za slepe in slabovidne. Vse razstave, zapiski, otroški in ustvarjalni kotiček so dostopni tudi v brajici.