Mediadom Pyrhani: multimedijski muzej v Piranu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Mediadom Pyrhani

Spoznajte nastanek Pirana in uživajte v njegovi sedanji podobi.

Mediadom Pyrhani je kulturni center in multimedijski muzej v Piranu, ki ga upravlja Zveza Kulturnih Društev Piran. Stoletja, v katerih so nastajale soline in se je razvijalo strnjeno ribiško mesto, obdano z mogočnim obzidjem, so predstavljena v dveh odlično animiranih filmih s kratkimi dokumentarnimi posnetki in v atraktivnem filmu v 3D tehniki. V njem spoznate najimenitnejše osebnosti mesta, arheološka odkritja, sramotilni steber, predstavijo vam najzanimivejše vsebine kulturnih ustanov in tradicionalne prireditve ter kulturne dogodke.

Mediadom Pyrhani Piran je skoraj v celoti dostopen in prilagojen za invalide. Hkrati si ga lahko ogledate tudi s pomočjo filmčkov – krajši ogled filma traja do 20 min, daljši ogled pa do 40 min. V kolikor si želite izvedeti še več, si lahko ogledate dva njihova promocijska filma, film o Mediadom Pyrhani in film o Piranu.  

Dostopno parkiriščeDo Mediadoma Pyrhani žal ni možno dostopati z avtom. Parkirate lahko pred zapornicami v mesto (nekaj parkirnih mest je rezerviranih za invalide), lahko pa se z avtomobilom zapeljete v samo mesto. Parkirate lahko kamorkoli na modri coni, vendar le v primeru, da imate na vidnem mestu postavljeno invalidsko kartico. Za vse invalide je parkirnina za vstop v mesto po polovični ceni.
Dostopen vhodPot do muzeja žal vodi po težje dostopni poti (med ulicami za slavno hišo Benečanko). Pot je strma in tlakovana, zaradi česar definitivno priporočamo pomoč spremljevalca. Vhod v kulturni center in muzej je z manjšim robom, vendar je za osebe na invalidskih vozičkih možen vstop tudi skozi službeni vhod, ki je brez arhitektonskih ovir. Kletni del gibalno oviranim žal ni dostopen, saj do njega vodijo stopnice. V zgodnje prostore vodijo stopnice, vendar so v centru namestili stopniščni vzpenjalec. Z njim upravljajo zaposleni, lahko pa z njim upravljate tudi sami oziroma spremljevalci.
Prilagojene sanitarijeV Mediadomu Pyrhani se nahaja tudi prilagojeno invalidsko stranišče.
Dodatna dostopna ponudbaCenter vsebuje tudi veliko dvorano, v kateri se odvijajo razni koncerti, gledališke predstave ipd. Dvorano je možno tudi najeti. Edina prepreka za invalidne osebe je tu oder – stopnica.
Dostopne sprehajalne potiDel Pirana je popolnoma dostopen, nekatere ulice pa so zelo ozke in hkrati lahko spreminjajo teren, ki se pogosto vzpenja.

Dodatna ponudba

Kulturni center in stičišče dogajanja.

Center vsebuje tudi veliko dvorano, v kateri se odvijajo razni koncerti, gledališke predstave ipd. Dvorano je možno tudi najeti. Dogodki se neredko dogajajo tudi pred centrom Mediadom Pyrhani oziroma v njegovi okolici.