Kopališče Tivoli: dostopen bazen sredi mesta - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojena kopalnica

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Kopališče Tivoli

Dostopen bazen sredi zelene mestne oaze.

Kopališče Tivoli ponuja vsem gibalno oviranim popolnoma prilagojen dostop do bazena. Nahaja se v objemu čudovitega zelenega parka Tivoli, v neposredni bližini središča mesta Ljubljane.

V kopališkem delu pritličja so na voljo trije bazeni s skupno kapaciteto vseh spremljajočih prostorov v izmeri 3200 m². Veliki plavalni bazen meri 25 x 21 m, globina vode je 2 metra. Namenjen je klubski vadbi, plavanju osnovnih, srednjih šol in fakultet, različnim plavalnim šolam ter rekreativni vadbi. V neposredni bližini plavalnega bazena se nahaja otroški bazen, kjer je globina vode med 0,70 in 0,90 m, meri pa 21 x 7 m. Veliki bazen je ogrevan na 27°C, otroški bazen pa na 28°C. Šolski bazen, lokacijsko nekoliko umaknjen od glavnega in otroškega plavalnega bazena, meri 16 x 8 m. Globina vode v tem bazenu je od 0,90 m do 1,10 m,  temperatura pa povprečno 28°C. Bazen ima svoje ločene garderobe in sanitarije. Večinoma je namenjen izvajanju učenja plavanja v osnovnih šolah in vadbi plavalnih klubov.

Dostopno parkiriščePred bazenom se na parkirišču Tivoli tik pred vhodom nahajata dve invalidski parkirni mesti. Do parkirnega mesta za invalide se pripeljete čez parkirišče do konca, kjer boste na levi strani zagledali rampo. Tam pozvonite in vam bodo odprli uslužbenci. Nato se peljete do vhoda v bazen Tivoli, kjer sta na levi strani 2 parkirni mesti za invalide.
Dostopen vhodSam vhod je v ravnini, brez stopnic. Vhod v kopališče je dovolj širok tudi za uporabnike električnih vozičkov.
Prilagojena kopalnicaŽe pred prihodom na recepcijo imate na koncu hodnika sanitarije in velik invalidski WC, za katerega dobite ključe pri recepciji. Še ene prilagojene sanitarije se nahajajo v notranjem delu, tam pa je tudi dovolj velika kopalnica za tuširanje. Prostori omogočajo dovolj prostora za gibanje tudi spremljevalcu, ki vam pri tem pomaga.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaDostop v bazen je urejen s posebnim pripomočkom, in sicer s stolom J.O.B.
Dostopna kavarna ali restavracijaZnotraj Kopališča se nahaja dostopna kavarna, več pa jih je tudi v neposredni zunanji okolici.
Dodatna dostopna ponudbaV kopališču se nahajajo ločeni garderobni prostori, namenjeni gibalno oviranim. Prostori omogočajo dovolj prostora za gibanje tudi spremljevalcu, ki vam pri tem pomaga.
Dostopne sprehajalne potiKopališče se nahaja na obrobju največjega mestnega parka, parka Tivoli. Po njem je speljanih veliko poti, ki so v večini enostavno dostopne. Največkrat so poti makadamske iz lepo zbitega peska, nekatere pa so asfaltirane. V neposredni bližini Kopališča Tivoli se nahajajo tudi postajališča ljubljanskega potniškega prometa.

Dodatna ponudba

Največji in najlepši mestni park.

Park Tivoli je največji ljubljanski mestni park in sega v samo središče mesta. Nastal je po združitvi parkov ob Cekinovem gradu in gradu Podturn po načrtu iz leta 1813, ki ga je pripravil francoski inženir Blanchard. V celotnem obsegu meri približno 5 in je razdeljen na tri kostanjeve drevorede, v parku pa se nahaja tudi več kiparskih spomenikov ter fontan. S trim stezo in urejenimi pešpotmi sega tudi v bližnji hrib Rožnik.

Osrednji del, ki vodi do Tivolskega gradu, kjer se nahaja Mednarodni grafični likovni center, je urejen v Jakopičevo sprehajališče. Danes se tam nahajajo občasne panojske fotografske razstave, ki so na prostem brezplačno na ogled skozi celo leto. Park je med leti 1921 in 1939 prenovil znani slovenski arhitekt Jože Plečnik, ki je prav Jakopičevo sprehajališče razširil in ga spremenil v pomembno mestno os. V bližini se nahaja tudi ribnik z botaničnim vrtom, ki je nastal v prvi polovici 20. stoletja in je bil prvotno namenjen čolnarjenju ter drsanju. Park Tivoli je danes pomembno mesto središče sprostitve in rekreacije in vsebuje številne možnosti za to, od otroških igral do parka za kotalkarje, mini golf in teniških igrišč. Mesto povezuje z gozdom in pristno naravo ter predstavlja eno najpomembnejših zelenih površin v Ljubljani.

Sorodna ponudba

Z avtobusom po Ljubljani

Ljubljana in okolica

Celoten opis

B&B Hotel Ljubljana Park

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Narodna galerija

Narodna galerija

Ljubljana in okolica

Celoten opis