Kamp Čikat Lošinj - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Kamp Čikat Lošinj

Uživajte v brezskrbnem dopustu v nagrajenem dostopnem kampu.

Podjetje Jadranka turizam d. o. o., katerega last je kamp Čikat, skladno s sodobnimi smernicami vlaga v izboljšave infrastrukture kampa, da bi osebam z invalidnostjo omogočilo boljšo izkušnjo pri kampiranju.

Kot znak priznanja za posodobitev infrastrukture je kamp Čikat prejel nagrado V4A za predanost pri zagotavljanju varnega turističnega okolja za osebe s posebnimi potrebami. To nagrado prejmejo podjetja, ki so izvedla številne spremembe, ki osebam z različnimi oviranostmi omogočajo uživanje v brezskrbnem in varnem dopustovanju. Oglejte si lokacijo mobilnih hišk in zasnovo mobilnih hišk tipa D.

Dostopno parkiriščeGosti, ki rezervirajo parcelo, lahko parkirajo avto na njej, tisti, ki pa rezervirajo mobilno hiško, lahko uporabljajo parkirno mesto v bližini svoje nastanitve. 
Dostopen vhodRecepcija in mobilna hiška sta popolnoma dostopni, prav tako plaža. Pri dostopih pa je zaradi nekaterih strmih klančin potrebna pomoč spremljevalca.
Do Aquaparka oz. vodnega parka v kampu Čikat je možno priti s spustom po klančini z nagibom 24 %. Ima dve nadstropji, ki sta med seboj povezani z dvigalom (90 x 110 x 170), v obeh pa se nahajajo gumbi z napisi v brajici. Recepcija Aquaparka se nahaja v pritličju – ima pult, dolg 80 cm, ki je opremljen z induktivnim komunikacijskim sistemom. Vhod je za osebe na invalidskem vozičku omogočen z bočnim pristopom, na istem nadstropju pa se nahajajo še fitnes, bar in restavracija hitre hrane.
Dostopna sobaDve parceli sta rezervirani izključno za osebe z invalidnostjo in se nahajata v bližini sanitarnih enot. Poleg tega sta naši mobilni hiški tudi opremljeni posebej za osebe z invalidnostjo.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v mobilni hiški je deloma prilagojena, ima npr. oprijemala in stolček pod tušem, a ima tuš hkrati tudi rob.
Sanitarne enote, namenjene osebam z invalidnostjo, predstavljajo bloki 6, 7 in 11. Popolnoma opremljene sanitarne enote v blokih 6, 7 in 11 imajo pristop do klančine z maksimalnim nagibom 25 %, kar ni več skladno s predpisi in zaradi česar bi potrebovali pomoč spremljevalca. V njih se nahajajo straniščne školjke v višini 53 do 55 cm s sprednjo odprtino, do katere je možno priti s sprednje ali leve strani, pa tudi s pomočjo ročke na levi strani.
Vsebujejo tudi stenski umivalnik in tuš s preklopnimi sedeži, naslonjali za roke in kavlji za pričvrstitev. Te kopalnice imajo dostop prek klančine z nagibom med 24 in 25 %, kjer je prav tako potreben spremljevalec. Vsak gost dobi ob prijavi ključ od kopalnice, ki je najbližje njegovi nastanitvi. 
V pritličju Aquaparka se nahajajo tudi garderobe s klopmi in omaricami, tuš kabinami brez kadi, ki imajo vhod, širok 90 cm, popolnoma opremljene kopalnice s stensko straniščno školjko, visoko 48 cm, ki ima sprednjo odprtino, do katere je možno priti s sprednje ali desne strani ali s pomočjo ročke na obeh straneh. Vsebujejo tudi osvetlitev in tuš kabine brez kadi s plastičnimi sedeži.
Dostopna kavarna ali restavracijaMobilna hiša vsebuje kuhinjo in jedilnico.
Bar se nahaja v prvem nadstropju Aquaparka in ima pult, visokim 123 cm. Stopnica, visoka 5 cm, omogoča prehod iz bara na teraso, kjer se nahaja tudi oder za zabavne dejavnosti. Na terasi se nahajajo tudi kratke mize, fotelji in kvadratne mize, pod katerimi je 72 cm prostora.
Hkrati je v Aquaparku restavracija hitre hrane z mizami, ki imajo kvadratno ploskev na srednjem nosilcu in spodaj (pod mizo) 72 cm prostora.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaObe plaži v kampu imata prodnate in betonske platforme, zgrajene na stenah, ki se uporabljajo kot prostori za sončenje. Vhodi v morje imajo različne nagibe. Gosti s fizičnimi ovirami gredo lahko v vodo s pomočjo dvigala, ki ima sedež, do katerega je možno priti prek klančine, dolge 4,5 m, ki ima nagib 14 % – potreben spremljevalec. Ob prijavi lahko gosti zaprosijo za ključ dvigala, ki ga lahko potem neomejeno uporabljajo.
Aquapark ima pet bazenov, ki so opremljeni z ležalniki in senčniki, med katerimi je eden namenjen izključno otrokom. Uporabniki v invalidskih vozičkih gredo lahko v bazene s spustom, pri čemer jih morajo voditi reševalci. Bazeni so sicer povezani s klančino, ki ima nagib 3% in je dolga 27 metrov. 
Dodatna dostopna ponudbaHišnim ljubljenčkom je bivanje v kampu dovoljeno, slepi in slabovidni gosti pa se lahko v kampu nemoteno gibajo s pomočjo svojih psov vodnikov. V kampu se nahaja tudi Aquapark z različnimi bari, restavracijami in fitnessom.
Dostopne sprehajalne potiPoti v okolici so bodisi betonirane, bodisi tlakovane in načeloma lepo dostopne. So pa nekatere zelo strme, zaradi česar je potrebna pomoč spremljevalca.

Dodatna ponudba

Turkizno in izjemno čisto morje ter prijetna senca.

Kamp Čikat se nahaja tik na obali otoka Lošinja v gostem borovem gozdu. Na delu plaže v bližini animacijskega dela pa se pod naseljem mobilnih hišic nahaja tudi prilagojen pristop do morja za invalidne osebe ter za spust v morje.

Kamp vsebuje tudi Aquapark Čikat, ki se razlega na 6300 m2 in vsebuje več kot 2400 m2 bazenskih ter vodnih vsebin, in sicer z morsko vodo. Gostom kampa nudi brezplačen vstop.