Jelenov greben: bodite kot v pravljici - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Jelenov greben

Kot, da ste se znašli v pravljici.

Na grebenu, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba. Mi vam predstavljamo Jelenov greben, kjer se jelenjad prosto giblje po okoli 8 hektarov velikem ograjenem gojišču.

Jelenov greben sicer ni posebej prilagojen invalidnim osebam, vendar je v določeni meri dostopen tudi uporabnikom invalidskega vozička.

Dostopno parkiriščeNa Jelenovem grebenu je urejeno večje parkirišče, pred vhodom v trgovino pa je tudi eno označeno invalidsko parkirno mesto.
Dostopen vhodPopolnoma dostopni prostori za osebe na invalidskem vozičku so recepcija, majhna trgovinica s spominki in sejna dvorana.
Dostopne sprehajalne potiOkrog posestva je več asfaltiranih in urejenih poti, kjer lahko srečate tudi prosto sprehajajočo se divjad. Hkrati se ta večkrat približa tudi spremljajoči ogradi. Kljub temu pa je naokoli tudi kar nekaj klancev, zaradi česar priporočamo spremljevalca.
Prilagojene sanitarijeSanitarij je več, vendar žal nobene niso prilagojene za uporabnike invalidskih vozičkov.
Dostopna kavarna ali restavracijaSpodnja gostilna je dostopna, njena terasa trenutno še težje, in sicer zaradi ene stopnice, zato potrebujete pomoč spremljevalca. Na vrhu je še ena restavracija, vendar je za osebe na invalidskem vozičku dostopna z zadnjega vhoda, zato tudi tam zaradi klanca potrebujete pomoč spremljevalca, pred vstopom v restavracija pa je še manjša stopnička.
Dodatna dostopna ponudbaDostopni sta sejna dvorana in trgovina s spominki. Jelenov greben ponuja tudi nastanitvene kapacitete in wellness storitve, vendar zaradi klanca in majhnih prostorov niso primerni za osebe na invalidskem vozičku.

Dodatna ponudba

Trgovina Zlata skrinjica.

Vhod v trgovino se nahaja v bližini recepcije, hkrati pa je z njo tudi povezana. Trgovinska ponudba sloni na domačnosti, naravnih materialih in drugačnosti od standardnih daril. Trgovina je lično urejena in prostorna ter obsega dva večja prostora. Zelo dostopna je tudi višina večine polic s ponudbo.

Sorodna ponudba

Domačija Haler Olimje

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis

Apartmaji Ortenia

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis

Pivovarna Haler Olimje

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis