Hotel Vita Terme Dobrna - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Pripomočki in druge prilagoditve ležišča

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dolga zdraviliška tradicija.

Dobrno so verjetno naselili in poznali zdravilno moč njenega vodnega izvira že Kelti in Rimljani, prva zdraviliška stavba pa je bila postavljena 1624. Hotel Vita se nahaja v zdraviliškem parku Terme Dobrna, sodobnem wellness kompleksu v bližini Celja. Pod eno streho združuje ponudbo bivanja, wellnessa in zdravstva. Sobe in kopalnice so najbolj prilagojene na rehabilitacijsko negovalnem oddelku.

Bazenski kompleks je opremljen z invalidskimi stranišči in popolnoma dostopen. V notranjem delu so za invalide rezervirani tudi ležalniki. Terasa je velika in dostopna, težavo predstavlja le manjša stopnička iz notranjega dela na zunanjo teraso.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori se nahajajo ob hotelu.
Dostopen vhodVhod v hotel je dostopen, prav tako recepcija, restavracija in park. Dvigala se nahajajo na dveh lokacijah. Tista za recepcijo vodijo v hotelske prostore, dvigala v avli pa na ostala nadstropja. Kopališče je dostopno, težavo predstavlja le manjša stopnička iz notranjega dela na zunanjo teraso. Skozi dostopno restavracijo pa vodi edini dostop za invalide na invalidskih vozičkih v sproščujoče sobe, kjer lahko izbirate med raznimi masažami in ostalimi sproščujočimi tretmaji.
Prilagodljivo ležiščeNa bolniškem delu. Drugod postelja omogoča uporabo prenosnega dvigala.
Dostopna sobaSobe, ki se nahajajo v centralnem hotelu Vita, niso posebej prilagojene za osebe na invalidskem vozičku. Dostopne so z dvigalom, v sobo se lahko lahko pride z invalidskim vozičkom, kopalnice pa niso prilagojene. Primernejše se nahajajo na rehabilitacijsko negovalnem oddelku.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobah hotela Vita ni prilagojena. Na rehabilitacijsko negovalnem oddelku pa sta kopalnica in soba v celoti prilagojeni ter primerno veliki.
Gibalno oviranim so prilagojene tudi sanitarije na kopališču.
Dostopna kavarna ali restavracijaKavarna je prilagojena in dostopna, le invalidskega stranišča v sami kavarni ni. Restavracija je popolnoma dostopna s pomočjo dvigala, velika in svetla, omogoča tudi veliko gibanja. Na zunanji terasi pazite le na velike okrasne “luknje”, kamor teče voda s strehe.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaPripomočka za samostojen dostop v bazen žal nimajo, vendar vam pri njem lahko pomagajo reševalci iz vode.
Dodatna dostopna ponudbaMedicinski center, fitness prostor, konferenčna dvorana.
Dostopne sprehajalne potiOb hotelu se nahaja čudovit park, ki je v celoti dostopen. Pot je narejena iz zbitega peska ter ponekod asfalta, zaradi česar je vožnja z invalidskimi vozički povsem možna.

Dodatna ponudba

Ene izmed lepših term v Sloveniji z veliko dodatne ponudbe za vsakogar.

Vsi, ki bi želeli na dopustu narediti še kaj več za svoje zdravje, lahko v Termah Dobrna obiščite tudi medicinski center, kjer vam nudijo razne terapije za izboljšanje vašega zdravja. V kompleksu se nahaja še velik fitness prostor, kjer se lahko oseba na invalidskem vozičku normalno giblje in telovadi. Terme Dobrna ponuja tudi veliko konferenčno dvorano, ki je prilagojena z dvigalom (z njim upravlja zaposleni).