Hotel Salinera: v objemu čudovite narave - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dostopnost v objemu čudovite narave.

Med Izolo in Portorožem se v neposredni bližini naravnega rezervata in Krajinskega parka Strunjan, skriva Bioenergijski resort in Hotel Salinera. Tu bodo našli zadovoljstvo tisti, ki cenijo mir in udobje naravnega okolja ter milega mediteranskega podnebja. Obmorska klima, neokrnjena narava, morje, zalivska lega in veliko sončnih dni – Resort Salinera skriva v sebi vse to in še marsikaj.

Hotel Salinera se lahko pohvali tudi z zelo prilagojeno turistično točko, vse poti, sobe in stranišča, prav tako pa tudi plaže, so prilagojene gibalno oviranim.

Dostopno parkiriščeV garažni hiši je veliko označenih invalidskih parkirišč.
Dostopen vhodDostop iz garažne hiše do hotela je po asfaltni poti, tudi vhod v hotel in recepcija sta popolnoma v ravnini. Dostop do notranjega kopališča v spodnji etaži je urejen z dvigalom, do zunanjega bazena pa vodi pot čez park. Plaža je v celoti prilagojena gibalno oviranim, le dostop v vodo delno.
Dostopna sobaHotel Salinera ponuja gostom z gibalnimi ovirami invalidske sobe, ki so veliko večje od običajnih, imajo veliko kopalnico in raven prehod na balkon.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prostorna in primerno prilagojena osebam na invalidskih vozičkih, ima prilagojen umivalnik in wc školjko, oprijemala, tuš brez roba in premični plastični stol zanj. Velika splošna invalidska kopalnica, kjer se lahko tudi preoblečete, se nahaja ob notranjem kopališču. Splošno invalidsko stranišče se nahaja tudi na plaži.
Dostopna kavarna ali restavracijaDostop do restavracije je brez ovir, restavracija je prostorna, svetla in prilagodljiva, prav tako je dostopna in prilagodljiva njena zunanja terasa.
Dostopen vstop v vodo bazenaHotel žal nima pripomočka za lažji dostop v vodo bazenov (notranjih in zunanjih), zato je pri tem potrebna pomoč druge osebe. Na plaži je narejena betonska klančina za spustitev v vodo, ki je izvedena z normalnim naklonom, vendar pa ne vodi zelo globoko v morje, prav tako v zgornjem delu nima ograje, spodaj pa le na eni strani. ​
Dodatna dostopna ponudbaBazeni in Wellness Syra center, ki vsebuje dovolj velike sobe, da lahko tudi gibalno oviranim nudi sprostitvene masaže, v kolikor se oseba lahko presede.

Dodatna ponudba

Energijske točke in žvrgolenje ptic.

Bionergijski resort Salinera je obdan z zeleno barvo zelenja, ki krepi miselno dinamiko, utrjuje čustveno inteligenco in simbolizira bujenje. V objemu narave, med borovci, obdanimi s sredozemskim rastlinjem in travo, se nahaja 12 energijskih točk. Te so sestavni del parka in pozitivno vplivajo na izboljšanje psihičnega ter fizičnega počutja posameznika. Med poletnimi počitnicami pa so v Resortu organizirani tudi različni animacijski programi, namenjeni igram, modeliranju, risanju. Ob njih vašim otrokom zagotovo ne bo dolgčas. 

Bližnji naravni rezervat Stjuža, vključen omrežje Natura 2000, je edina laguna na slovenskem delu istrske obale. Danes morje in zaliv povezuje nasip, laguno in morje pa kanal, pred 400 leti pa je bil to plitev, a odprt morski zaliv. V povprečno pol metra globoki laguni so nekdaj gojili ribe, danes pa je to območje znano po številnih vrstah ptic.

Sorodna ponudba