Hotel Jezero: z razgledom na ikone Bohinja - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Hotel Jezero. Vir: Alpinum hoteli.

Le korak stran od Bohinjskega jezera.

Hotel Jezero v Bohinju se nahaja tik ob Bohinjskem jezeru, pred kamnitim mostom in romansko cerkvijo sv. Janeza Krstnika, dvema ikoničnima podobama iz Bohinja. Hotel ima 71 sob in 5 hotelskih apartmajev z balkonom. Na voljo je tudi shramba za smučarsko opremo, pranje perila ter sobna postrežba. Invalidska soba je ena in ima tudi balkon.

Dostopno parkiriščeNa parkirišču ni označenih parkirnih mest za invalide, tam ob rezervaciji nastanitve postavijo tablo z oznako. Ob najavi vam tako rezervirajo parkirišče takoj pri vhodu (na desni strani).
Tudi okoli jezera pa se nahaja veliko parkirišč, prilagojenih za invalide.
Dostopen vhodVhod v hotel je prilagojen s klančino, tudi recepcija je popolnoma dostopna, do nje pridete skozi hodnik ob restavraciji.
Dostopna sobaHotel ima eno prilagojeno invalidsko sobo, ki se nahaja v prvem nadstropju. Soba je prostorna in ima lastno prilagojeno kopalnico. Osebe na ročnih invalidskih vozičkih (okenski okvir) lahko dostopajo tudi do balkona, s katerega se ponuja razgled na Bohinjsko jezero, stari most in cerkev sv. Janeza Krstnika.
Prilagodljivo ležiščeDvoposteljni ležišči se lahko združi ali loči, spodaj je prostor tudi za prenosno dvigalo. Tega v hotelu sicer nimajo.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prostorna in primerno prilagojena osebam na invalidskih vozičkih.
V 1. nadstropju se nahaja splošno invalidsko stranišče. Dostopno je s pomočjo dvigala. Školjka je nekoliko nižja, konstrukcija pa se lahko prilagodi na uporabnikove potrebe, saj ni fiksna.
Dostopna kavarna ali restavracijaGostom so na voljo hotelska restavracija Vrtovin s pokrito in letno teraso, à la carte restavracija Zlatovčica s pokrito teraso in kavarna. Vse so dostopne za osebe na invalidskih vozičkih, le zunanja terasa ima pred vhodom manjšo stopničko.
Dostopne sprehajalne potiOkolica je zelo lepo urejena in prilagojena. Še en prilagojen wc se nahaja pri parkirišču kjer je tudi igrišče z mivko. Potka do tja je urejena z asfaltom in gre čez gozd.

Dodatna ponudba

Priložnost za izboljšanje dostopnosti.

Wellness v hotelu žal ni prilagojen osebam z gibalnimi ovirami. Lažji dostop do bazena je z zunanje strani, vendar tja vseeno vodijo 3 stopničke. Imajo svojo premično klančino, vendar je ta zelo ozka. V bazenu prav tako nimajo posebnega pripomočka, ki bi invalidu omogočal dostop v vodo.