Hotel Dom Planica - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Hotel Dom Planica

Hotel Dom Planica je poln domačnosti.

Le nekaj metrov stran od skakalnic in prog za tek na smučeh se nahaja športni Hotel Dom Planica, ki izpolnjuje vse zahteve vrhunskih športnikov, tako glede dobrega počutja kot tudi hitre regeneracije. Vsebuje dve prilagojeni invalidski sobi s po tremi ležišči, ki jih je možno tudi združiti ter 33 drugih, ki so zelo prostorne. Tudi invalidske sobe so prostorne, prilagodljive in nudijo veliko udobja. Vsebujejo brezžični internet in televizijo ter delovni kotiček.

Hotel v kletnem delu nudi tudi telovadnico s površino 500 kvadratnih metrov, ki ni namenjena le vrhunskim športnikom, temveč tudi zunanjim gostom in šolam v naravi. Nudi možnost igranja košarke, odbojke, malega nogometa, rokometa, vadbe borilnih veščin in treniranja na plezalni steni. Ob predhodni najavi lahko v telovadnici prav tako simulirajo višinske razmere (do 2500 metrov nadmorske višine).

Dostopno parkiriščePred hotelom se nahaja večje parkirišče, kjer pa ni označenih invalidskih mest. Priporočamo predhodno rezervacijo parkirišča ob stopničkah, saj s tem pridobite tudi primeren prostor za premeščanje, glede na to, da mora biti ta pot nezasedena (vidno na fotografiji v spodnji galeriji).
Dostopen vhodVhod do recepcije je dostopen, in sicer skozi dvoje različnih vrat. Glavni vhod ima minimalen prag. Vhod v hotel pa je povsem dostopen, do sob pelje dvigalo, ki ima svetlo širino 80 cm. Večina hodnikov je izjemno širokih, tako da je prostora za gibanje dovolj. Povsem dostopen je tudi kletni del, kjer se nahaja dodatna dostopna ponudba (telovadnica in fitness, dostopen s klančino). Na eni izmed nadaljnjih poti je strma klančina. Tam priporočamo spremljevalca oziroma povratek k dvigalu.
Prilagojena kopalnicaObe invalidski sobi imata lastno kopalnico s tušem brez praga in oprijemali.
Splošno invalidsko stranišče se nahaja v pritličju ob recepciji. Vhodna vrata sicer nekoliko blokira stropna luč nad njimi, a je svetla širina še vedno 80 cm, medtem ko lahko pokrov luči osebje po potrebi tudi enostavno začasno odstrani.
Dostopna kavarna ali restavracijaV prvem nadstropju se nahaja restavracija, ki je dostopna. Ob predhodni najavi se lahko določen del tudi rezervira, v vsakem primeru pa prilagodi opremo (klopi, stoli, postavitev druge opreme), da je prehod najbolj enostaven. Restavracija prehaja tudi na zunanji del, kjer je možno do pritličja priti tudi po klančini. Ta je strma, zato v primeru uporabe tam potrebujete spremljevalca.
Dodatna dostopna ponudbaV hotelu sta tudi telovadnica in fitness, v bližini pa se nahaja Nordijski center Planica, ki nudi še veliko dodatne popestritve

Dodatna ponudba

Zibelka smučarskih skokov in poletov.

V neposredni bližini stoji povsem dostopni Nordijski center Planica, kjer so vajeni oseb z oviranostmi, saj pri njih redno vadijo paralimpijci, veliko imajo tudi napovedanih obiskov gibalno oviranih oseb. Osebje vas toplo sprejme in nudi dodatno pomoč, v kolikor je ta potrebna ali želena. Poleg ogleda razstav, vodenj in vožnje s sedežnico, lahko tako gibalno ovirani s pomočjo in po predhodni najavi preizkusijo tudi vetrovnik. Vožnja s panoramsko sedežnico na vrh letalnice bratov Gorišek je možna le ob pomoči spremljevalca in s predhodno najavo. V idilični alpski dolini pa lahko doživite tudi najstrmejši zipline spust na svetu.

Sorodna ponudba

Zipline Planica

Zipline Planica

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis
Hotel Špik

Hotel Špik

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis