Brdo pri Kranju: dostopna zelena oaza - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Park Brdo pri Kranju

Na najvišji ravni.

Park Brdo pri Kranju zaznamujeta bogata flora in favna, na ogled pa je tudi mnogo znamenitosti. Mednarodno slavo je dosegel s prihodom Zoisov, saj je tu svetovno znan botanik baron Karel Zois uredil prvi alpski botanični vrt. Grad Brdo v parku je izdelan v renesančnem slogu, obdaja pa ga kar 496 hektarov zelenih površin. Manjši del (70 ha) predstavlja grajski park, na večinskem pa je urejen naravni rezervat za divjad. V prejšnjem stoletju je v dvorcu občasno bivala jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, po drugi svetovni vojni pa ob svojih obiskih v Sloveniji Josip Broz – Tito, ki je grad uporabljal kot poletno in protokolarno rezidenco. Najlepše opremljen in vzdrževan slovenski grad je danes glavni protokolarni objekt Republike Slovenije in gosti predsednike, predstavnike kraljevih družin, diplomate in druge ugledne svetovne osebnosti.

Dostopno parkiriščeOb vseh dostopih so urejena označena invalidska parkirišča.
Dostopen vhodVhod je dostopen po asfaltirani poti z visoko ograjo, kjer je takoj ob vhodu že blagajna za nakup vstopnic. Obiskovalci z Evropsko kartico ugodnosti za invalide imajo v Park Brdo prost vstop.
Prilagojene sanitarijePosestvo vsebuje tudi prilagojene sanitarije.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa posestvu se nahaja več gostinskih objektov, kjer so dostopni vsaj zunanji deli.
Dostopne sprehajalne potiPoti so večinoma brez arhitektonskih ovir in asfaltirane, ponekod pa iz ustrezno zbitega makadama. Tudi mostički so lepo dostopni in brez velikih razlik s potjo, tako da so poti primerne za vse vrste invalidskih vozičkov. Pri motornih je priporočljiva le zmogljiva, polna baterija.

Dodatna ponudba

Brdo pri Kranju je prizorišče za najrazličnejše dogodke.

Posestvo ponuja tudi kar nekaj možnosti najema. Sodobno zasnovan in v steklo odet kongresni center z okoli 9.000 m2 uporabnih površin ponuja možnosti organizacije najrazličnejših dogodkov. Različne velikosti konferenčnih dvoran na Posestvu Brdo sprejmejo od 10 do 550 udeležencev. Največje jezero na Brdu pa se ponaša tudi s slikovitim Račjim otokom, na katerem se nahajajo lesen paviljon in brunarica s pokrito teraso. Prostor je zelo primeren za intimnejši dogodek v objemu gozda, s pogledom na jezero, kot so denimo poroke, pikniki, zabave itd.

Sorodna ponudba