Gostilna Livada: v prijetnem zelenem okolju - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Gostilna Livada

Sredi Ljubljane, a odmaknjena od vrveža.

Gostilna Livada je locirana v prijetnem zelenem okolju sredi mesta, a odmaknjena od njegovega vrveža, pričakuje vas ob reki Ljubljanici. Ima tudi lasten ponton, zaradi česar nudi ekskluzivno možnost, da k njim priplujete z ladjico.

Gostilna Livada nudi a la carte ponudbo, menije za skupine, poročne menije in dnevna kosila. Ponudba obsega ribje jedi, mesne specialitete, jedi za vegetarijance, domače sladice… torej, za vsakega nekaj. Nudi in organizira pa tudi različne kombinacije razvajanja v Livadi in na Ljubljanici. Ponuja možnost plovbe in ogleda Ljubljane, obenem pa se boste lahko razvajali ob specialitetah, ki vam jih bo pričarala gostilna.

Nudijo slovensko tradicionalno kulinariko, popestreno z mediteranskimi vplivi in ribjimi jedmi, pestro izbiro sladic, solat in pic ter otroške menije.

Dostopno parkiriščePred gostilno Livada se nahaja ogromno parkirišče. Invalidom je namenjeno eno parkirno mesto. Parkirišče je asfaltirano.
Dostopen vhodDostop do gostilne je prilagojen s klančino, ki je dovolj položna in primerno široka za vse vrste invalidskih vozičkov. Okolica (vrt) in paviljoni, ki so na voljo v poletnih mesecih, so prav tako dostopni. Dostop ni možen le do zadnjega paviljona – stopnica.
Dostopna kavarna ali restavracijaV gostilni dostopate do osrednjega jedilnega prostora po klančini, saj je jedilni prostor dvignjen za eno stopnico. Poleg osrednje jedilnice boste v livadi našli še Barjansko sobo, poročno dvorano in tri manjše sobe, ki jih je možno rezervirati za zaključene zabave. Vse sobe so dostopne gibalno oviranim.
Prilagojene sanitarijeGostilna Livada ima popolnoma dostopne in prilagojene sanitarije. Na razpolago je tudi previjalnica, vendar zaradi ozkih vrat dostop tja žal ni mogoč.
Dodatna dostopna ponudbaLivada nudi in organizira različne kombinacije kulinaričnega razvajanja na Livadi in plovbo po Ljubljanici. Hkrati nudi v gostilni tudi nastanitve, a te niso dostopne gibalno oviranim.
Dostopne sprehajalne potiGostilna Livada se nahaja na obrobju mestnega središča Ljubljane in je od njega oddaljena približno 2 kilometra. Ima dostop za ladjice, v neposredni bližini pa se nahaja tudi avtobusno postajališče ljubljanskega potniškega prometa. Na drugi strani ceste se hkrati začenja del Poti ob žici, spominske krožne poti po z žico obdani medvojni Ljubljani.

Dodatna ponudba

Po poti Argonavtov in Plečnika.

Ljubljana je prestolnica Republike Slovenije in zelena prestolnica Evrope 2016. Ohranila je karakter malega mesta ob tem, da hkrati ponuja vse kar imajo velike evropske metropole: gledališča, muzeje, galerije in mnogo drugega. Skozi mesto se vije reka Ljubljanica, ki je bila do sredine 19. stoletja najpomembnejša transportna pot v in iz mesta. V srcu meščanov ima prav posebno mesto, zato se posebno v poletnih mesecih radi zbirajo ob njej. Na rečnem bregu vas v prijetnem okolju mirne Ljubljanice prijazno pričakuje tudi gostilna Livada. Je edina, ki z lastnim pontonom, na katerem pristajajo samo gostje Livade in omogoča, da se v gostilno pripeljete z ladjico ali iz gostilne z njo odpeljete. Na poti lahko občudujete sijajno Plečnikovo ureditev obrežij Ljubljanice in uzrete njegove mostove z drugačne perspektive.

Livada nudi in organizira različne kombinacije kulinaričnega razvajanja na Livadi in plovbo po Ljubljanici, za ustrezno ponudbo se dogovorite v gostilni. Kapaciteta ladjic je do 30 oseb oz. 50 oseb. Ponujajo meni za skupine ali po dogovoru, vožnjo z ladjico (Livada – središče Ljubljane – Livada ali po želji) – z ali brez vodiča in po želji tudi voden sprehod (ogled) po središču Ljubljane z vodičem.

Sorodna ponudba