Expano: od svetovne razstave do vrat v Pomurje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Expano zunanjost

Od svetovne razstave do vrat v Pomurje.

Ob vstopu v Mursko Soboto vas na nekdaj degradirani, sedaj čudovito prenovljeni lokaciji, v prijetni okolici Soboškega jezera pričaka paviljon Expano, ki že na zunaj kaže svojo zanimivost skozi izjemno arhitekturno zasnovo. Pomursko obarvana vsebina v notranjosti paviljona vam na inovativen in sodoben način predstavi pokrajino ob Muri, njeno turistično ponudbo, tradicije in naravne danosti.

Paviljon je bil ustvarjen in postavljen za namen svetovne razstave Expo v Milanu leta 2015. Sestavljen iz lesa in stekla poudarja pomen trajnostnega delovanja, kar dokazujeta tudi certifikat Zeleni ključ in okoljski znak Slovenia Green Attraction. V notranjosti je vsebina razdeljena na več tematskih točk, s pomočjo 3D očal pa lahko med drugim izkusite tudi polet nad Pomurjem.

Dostopno parkiriščeOb paviljonu je veliko parkirišče, kjer se nahaja tudi več označenih invalidskih parkirnih mest.
Dostopen vhodVhod je popolnoma dostopen in v ravnini ter se odpira z avtomatskimi drsnimi vrati.
Prilagojene sanitarijePrilagojene in dostopne sanitarije za invalide se znotraj stavbe nahajajo tik ob blagajni. Dodatne splošne invalidske sanitarije se nahajajo tudi v zunanjem delu, a WC razen velikosti prostora in klančine do njega nima prilagoditev.
Dostopna kavarna ali restavracijaTakoj ob vhodu v Expano se nahaja tudi restavracija Expano Food&Drink s teraso, ki ima pogled na jezero in je v celoti dostopna. Nekatere mize v restavraciji so podvozne.
Dodatna dostopna ponudbaInteraktivni doživljajski park, kjer s pomočjo sodobne tehnologije spoznavate Pomursko regijo, Regijski turistično informacijski center s trgovinico s spominki in produkti lokalnih produktov, občasni dogodki ter športno-rekreativna ponudba, povezana z okolico. V Expanu lahko po predhodnem dogovoru najamete dostopno in prilagojeno konferenčno dvorano ali prostor za piknik (ob jezeru).
Dostopne sprehajalne potiPoti okoli paviljona so deloma tlakovane, betonirane in makadamske. Na poti je nekaj strmejših klancev, kjer ni ograj, makadam pa je ponekod nasut v večjih količinah.

Dodatna ponudba

S pogledom na mirno gladino jezera.

Paviljon je umeščen ob Soboško jezero, ki daje prijeten ambient že sicer krasni arhitekturi. Okolica Expana ponuja številne možnosti za preživljanje prostega časa. Na desni strani jezera je več piknik prostorov, ki jih je možno najeti, opremljeni so tudi z žarom za peko. Na poti do njih se sprehodite mimo številnih igral in plezalne stene, otroke pa bodo razveselili tudi labodi in druge živali, ki živijo ob jezeru.

Sorodna ponudba

Termalni park Terme 3000

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

Počitniška hiša Podhamer

Murska Sobota in okolica

Celoten opis
Hiša iz volne

Hiša iz volne

Murska Sobota in okolica

Celoten opis