Dom paraplegikov Pacug: optimalno prilagojeno - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dom paraplegikov Pacug

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Pripomočki in druge prilagoditve ležišča

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dom paraplegikov Pacug

Popolnoma prilagojena in vsem dostopna ponudba.

Daleč od mestnega hrupa in vse hitrejšega ritma sodobnega življenja lahko v Domu paraplegikov Pacug obnavljate svoje zdravje in se posvečate sebi. Tam lahko preživite prijetne družinske počitnice, obenem pa lahko storite še nekaj zase, za svoje telo in dušo, si izboljšate telesno in psihično pripravljenost.
To bo omogočil dobro opremljen rehabilitacijsko-športni center, kjer lahko plavate, telovadite, se razgibavate, se sprehajate, vadite na raznovrstnih orodjih in igriščih (tenis, kegljanje, košarka, atletika…) in se hkrati naučite zdravo živeti.


In ker razgibanemu in obnovljenemu telesu prija tudi razgibavanje duha, v Domu paraplegikov Pacug organizirajo tudi družabne in kulturne prireditve ter omogočijo obilo priložnosti za izlete. Njihove dejavnosti pokrivajo rehabilitacijski turizem (ohranjevanje zdravja), počitniški turizem, športni turizem, konferenčni turizem in izobraževanje. Sobe v domu paraplegikov so popolnoma prilagojene tako za lažje kot tudi za težje gibalno ovirane osebe na invalidskih vozičkih. Kopalnice so dostopne in prilagojene ter primerne tudi za težje gibalno ovirane invalide. V letu 2020 pa so k ponudbi dodali še dva povsem nova apartmaja, dovoljeno je tudi bivanje hišnih ljubljenčkov.

Dostopno parkiriščeDom paraplegikov Pacug ima lastno garažo z veliko za invalide označenih parkirnih mest.
Dostopen vhodVhod v hotel je brez preprek, tudi okolica je primerno urejena s klančinami.
Prilagodljivo ležiščeNekatere sobe so opremljene z nastavljivimi posteljami, nekatere pa tudi s stropnim dvigalom, ki omogočajo še lažje prestavljanje gosta.
Prilagojena kopalnicaVse kopalnice so primerno prilagojene in prostorne, vsebujejo oprijemala, tuš brez roba, pod tušem pa stol za presedanje.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je dostopna, primerno prostorna in opremljena s podvoznimi mizami.
Dostopen vstop v vodo bazenaDostop v vodo bazena je omogočen z dvigalom, ki ga upravlja osebje.

Bazen z morsko vodo in optimalna obnova zdravja.

Znano je, da kopanje v morski vodi krepi psihofizično kondicijo, vendar pa je zdravilni učinek mrzlega elementa odvisen od zdravstvenega stanja kopalca, starosti, prebitega časa v vodi, temperature vode in valovitosti. Prav zato sta kopanje ali vadba v morski vodi izredno pomembna za zdravljenje postoperativnih in posttravmatskih stanj ter ostalih problemov na osteomuskularnem aparatu. Uporaba fizikalnih in kemičnih lastnosti morja v medicinske namene imenujemo talasoterapija.

Celotna dejavnost v rehabilitacijskem centru je timsko delo. Stalni člani tima, ki sprejmejo gosta, sta specialist fizioterapevt in medicinska sestra. V Domu paraplegikov Pacug je pacient aktivno vključen v zdravljenje, po želji pa tudi najožji družinski člani. Cilj obnove zdravja je doseči optimalen funkcionalen rezultat, to pa pomeni primerno gibanje, primerno in nebolečo gibljivost poškodovanega dela telesa, ustrezno mišično moč, samostojnost v dnevnih aktivnostih, psihično stabilnost. Da bi te cilje dosegli, uporabijo metode, ki so v sodobni rehabilitacijsko/ fizioterapevtski dejavnosti na razpolago. Prav tako je za dosego ciljev rezultat zelo odvisen od motivacije in aktivne udeležbe gosta v procesu ohranjevanja zdravja. To pa je v veliki meri odvisno od dobro zastavljenega programa, ki temelji tudi na počitku in sprostitvi v savni ali pri vadbi v fitnesu ter pri drugih oblikah rekreacije.