Aquapark & Wellness Bohinj: vodno doživetje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Aquapark & Wellness Bohinj

Pestra in dostopna ponudba.

Vodni park oziroma Aquapark & Wellness Bohinj je s podzemnim hodnikom povezan z Bohinj ECO Hotelom, s tem pa omogoča lažji dostop vsem hotelskim gostom. Ponaša se z bogato ponudbo, in sicer je na voljo atraktivni notranji rekreacijski bazen, otroški bazen, dva whirlpoola, številne masažne šobe, dve plezalni steni – za odrasle nad vodo in najmanjše ob otroškem bazenu; otok in še mnogo drugega. V poletnih mesecih sta na voljo tudi razgledni zunanji rekreacijski in otroški bazen z igrali. V bazenskem prostoru se občasno odvijajo animacijski programi. Če si želite preživeti bolj sproščujoč oddih, so na razpolago različne savne, velik izbor tretmajev v wellness centru, bowling ali kinodvorana. 

Dostopno parkiriščePred vhodom v vodni park se nahaja eno invalidsko parkirišče. V primeru, da je to zasedeno, je na voljo še dovolj običajnih parkirišč, ki so vseeno dovolj prostorna. Hkrati hotel nudi tudi parkirno garažo.
Dostopen vhodVhod v vodni park je za gibalno ovirane najbolj primeren z glavnega vhoda, kamor pridete po dostopni klančini. V kolikor dostopate do recepcije iz parkirne garaže, je tudi ta prilagojena s pomočjo klančine, nato pa se z dvigalom povzpnete v pritličje.  Prehod do bazena je urejen s pomočjo klančin, le zunanji bazen žal ni dostopen, saj do njega vodijo stopnice. 
Prilagojena kopalnicaSplošno invalidsko stranišče in invalidska garderoba sta dostopna s pomočjo dvigala (pred vhodom v bazen).
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija se nahaja v prizidku vodnega parka, zaradi manjše stopničke je dostopna s pomočjo reševalca iz vode, ki je tam vselej prisoten. Dostop na teraso ni možen, saj so tam stopnice. Povsem dostopna je restavracija v hotelu.
Dostopen vstop v vodo bazenaV nobenem bazenu ni dvigala ali posebnega pripomočka, ki bi invalidom omogočal lažjo dostopnost v vodo. Vendar vam pri tem z veseljem pomagajo reševalci iz vode.
Dodatna dostopna ponudbaMasaže in savne so dostopne za lažje gibalno ovirane invalide oziroma za tiste, ki se lahko presedejo iz vozička na klop. Jacuzzi ni dostopen, saj do njega vodijo stopnice. Dostopen je tudi Bohinj ECO hotel, nasproti kino dvorane v kleti, ki žal ni dostopna, pa je še manjše kegljišče oziroma bowling prostor, dostopno s pomočjo premične klančine.

Dodatna ponudba

Okolju in naravi prijazen hotel.

V osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline leži vrhunski alpski ekološko usmerjeni Bohinj ECO Hotel in Wellness, katerega idejno in gradbeno zasnovo zaznamujeta trajnostni razvoj in skrb za naravo, poleg bogate kulturnozgodovinske dediščine v okolici Bohinja pa promovira tudi udobno življenje človeka v sožitju z naravo. Je eden izmed najlepših hotelov v Sloveniji in nudi ugodje, mir, predvsem pa veliko aktivnosti v Bohinjski Bistrici. Ima idealno izhodišče za enostaven dostop do (smučarskega) avtobusa (žal ni prilagojen invalidnim osebam), ki vas popelje do znamenitosti okoli Bohinjskega jezera ali do vzpenjače na Vogel. Ta je prilagojena in potrebne informacije najdete tudi na naši strani.