Akvarij Piran: 140 različnih vrst barvitosti - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

140 različnih vrst barvitosti in razgibanosti.

Ob starem mandraču, v Piranu, se nahaja Villa Piranesi, v kateri ima že več kot štirideset let svoje prostore Akvarij Piran. Leta 2009 je Akvarij Piran dobil novo podobo in sodobno opremo. V novih in večjih prostorih je nameščenih petindvajset bazenov, ki so osvetljeni z umetno svetlobo različnih moči ter temperaturnih barv. Na ta način so morski organizmi prikazani v čim bolj naravnih barvah. Akvarijske posode so različnih dimenzij in volumnov zaradi boljše predstavitve organizmov.

V Akvariju Piran je doma okoli 140 različnih vrst organizmov, med katerimi so seveda številčno najbolj zastopane ribe.

Dostopno parkiriščeSredišče Pirana je že nekaj časa zaprto za cestni promet. Gibalno oviranim pa vstop v mesto z avtomobilom omogočajo, zato lahko z nameščenim dokazilom parkirate kjerkoli na modri coni. Invalidne osebe plačajo parkirnino v manjšem znesku kot ostali.
Dostopen vhodVstop je omogočen s pomočjo premične klančine, vendar vas opozarjamo, da je klančina kar strma, zato obvezno potrebujete spremljevalca. Celoten Akvarij Piran je popolnoma dostopen za običajne in električne vozičke, kar pomeni da vaš ogled v nobenem primeru ni oviran. 
Prilagojene sanitarijeV Akvariju Piran imajo tudi prilagojeno invalidsko stranišče. To je sicer manjše, vendar popolnoma dostopno in prilagojeno.
Dodatna dostopna ponudbaTrgovina s spominki, občasne fotografske razstave.
Dostopne sprehajalne potiDel Pirana je popolnoma dostopen, nekatere ulice pa so zelo ozke in hkrati lahko spreminjajo teren, ki se pogosto vzpenja.

Kako do nas

Dodatna ponudba

Nahranite ribe iz svojih rok.

Akvarij Piran nudi možnost črpanja znanja o morskih organizmih in morskem okolju, kot tudi pašo za oči in sprostitev v prijetnem okolju. Za to poskrbijo tudi vedno nove in privlačne fotografske razstave z morskimi temami, ki krasijo stene akvarija. Pogled se vam bo ustavil tudi na arheoloških ostankih cerkvice sv. Nikolaja, zavetnika mornarjev, iz 11. stoletja, nad katerimi se lahko sprehodite.

Sorodna ponudba